Замість 27 буде 5 районів на Вінниччині

За повідомленням прес-служби Вінницької обласної ради, 30 червня, Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянуто питання створення 5 районів на Вінниччині – Вінницький, Хмільницький, Тульчинський, Могилів-Подільський та Гайсинський.
Вінницький район – орієнтовна кількість населення 749 345, до району увійде 19 ОТГ та Жмеринський, Іллінецький, Тиврівський, Липовецький, Погребищанський, Оратівський, Літинський, Барський та Немирівський райони.
Гайсинський район – орієнтовна кількість населення 239 280, до району увійде 13 ОТГ та Чечельницький, Тростянецький, Теплицький, Бершадський район та місто Ладижин.
Тульчинський район – орієнтовна кількість населення 158 201, до району увійде 9 ОТГ та Томашпільський, Крижопільський і Піщанський райони.
Могилів-Подільський район – орієнтовна кількість населення 184 849, до району увійде 11 ОТГ та Шаргородський, Ямпільський, Чернівецький і Мурованокуриловецький райони.
Хмільницький район – орієнтовна кількість населення 201 622, до району увійде 9 ОТГ та Калинівський і Козятинський райони.
Загалом заплановано створити в областях України та АР Крим 129 районів та ліквідувати 490 районів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin