У Вінниці заборонили масові заходи

На позачерговому засіданні Вінницької обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 12 червня ухвалили рішення про введення обмежувальних заходів у зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації з захворюваності на COVID-19.

Збільшилася кількість осіб з лабораторно підтвердженими випадками коронавирусу, які знаходяться під наглядом сімейних лікарів на амбулаторному лікуванні – 335 осіб.

Особам, які досягли 60-річного віку, рекомендують утримуватися від відвідування громадських місць і поїздок в громадському транспорті.

Комісія вирішила до кінця карантинних заходів:

Категорично заборонити проведення масових заходів, очних занять, консультацій.


Продовжити максимальне використання дистанційних технологій навчання у всіх прийнятних випадках і комбінувати їх з очним навчанням. Планувати очні заняття переважно для видів діяльності, які неможливо реалізувати в дистанційному форматі (лабораторні заняття, виробниче навчання, виробнича практика, індивідуальне навчання керування транспортними засобами).


Проведення очних занять, консультацій спланувати з урахуванням соціального дистанціювання шляхом складання графіків перебування здобувачів освіти в навчальних закладах на різних поверхах, в різних приміщеннях.


Забезпечити видачу документів про освіту випускникам максимально з використанням онлайн режиму, а випускникам 9-х та 11-х класів, випускних курсів у всіх інших установах – із суворим дотриманням вимог проти епідеміологічних заходів, по черзі запрошуючи групами до 10 осіб в масках, рукавичках, з миттям рук дезрастворе.


Посилити контроль за роботою допоміжне-обслуговуючого персоналу, забезпечивши суворе дотримання вимог по вологого прибирання і провітрювання приміщень, використання дезінфікуючих і миючих засобів, одноразових паперових серветок і рушників тощо.


Дозволити проведення релігійних заходів у храмах і молитовних будинках області при здійсненні контролю релігійною організацією за дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних вимог, фізичної дистанції між учасниками не менше 1,5 метра і перебування не більше ніж однієї людини на 10 кв. метрах площі будівлі (замість раніше встановлена ​​5 кв. метрів приміщення).


Посилити контроль за відвідування користувачами музейних установ області, а саме: перебування в приміщенні не більше одного відвідувача на 1,5-2 кв. м. і проведення екскурсій не більше 5 осіб за умови наявності у відвідувачів респіраторів, захисних масок, в т.ч. виготовлених самостійно.


Призупинити проведення обласними театрально – видовищними установами репетиційних заходів.


Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin