“Від комфортного європейського міста до інноваційного центру: обговорюємо нову стратегію розвитку”, – Сергій Моргунов

Вінниця вже шість років поспіль очолює всеукраїнські рейтинги міст за показниками комфорту життя, ведення бізнесу, економічної стабільності.

У 2013 році була стала розробка плану «Вінниця – 2020», основною метою якого було створення «Комфортного європейського міста позитивних і усміхнених людей». Реалізація запланованих заходів дозволила вінничанам відчути позитивні зміни і сьогодні вони активно користуються можливостями оновленої системи охорони здоров’я, міського транспорту, соціально-побутового обслуговування, підтримки підприємництва, залучення інвесторів тощо.  

Сьогодні відбулась «Стратегічна сесія 2030: Область-Вінниця-громади.

«Зараз нам необхідна нова стратегія, яка врахує всі реалії і дозволить визначити бачення майбутнього, – сказав Сергій Моргунов, спілкуючись з учасниками Стратегічної сесії. – Всі хочуть бути успішними, але роботу в цьому напрямку треба починати з грамотної стратегії».  Сьогодні мало бути просто «комфортним містом». Треба бути сучасним, інноваційним організмом, здатним долати економічні, соціальні виклики, з якими стикається вся Україна і, по суті, весь світ, – розповів під ас сесії міський голова Сергій Моргунов.

Мер наголосив, що один з таких викликів – коронавірус і наслідки введення карантинних заходів.

«Ми можемо констатувати, що знизився рівень доходів людей. Але в складні часи ми маємо підтримувати один одного. Так, ми розробили антикризову програму «Вінничани важливі», в якій сконцентрували перші кроки з підтримки людей. Серед них –  підтримка утримання і створення нових робочих місць, удосконалення системи охорони здоров’я, – додав міський голова. – Антикризові кроки не зупиняють  реалізації довготермінових муніципальних програм.  Сьогодні ми стоїмо на порозі формування Вінницької ОТГ. Є новий перспективний план і згідно з планом близько 8 населених пунктів будуть приєднані до Вінниці. Відтак має бути ефективна інтеграція громад, щоб мешканці тих територій також відчули рівень сервісу і комфорту, який є нині у місті, – сказав Сергій Моргунов. – Вінниця має стати містом ідей. Це – серце області, пульс якого відзначається на всьому регіоні. І нам важливо, щоб Вінниця і область стали регіоном-лідером. Ми готові ділитися набутим досвідом.»

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin