У Вінниці з 16 травня відновлять роботу непродовольчих ринків

З 16 травня у Вінниці відкриють непродовольчі ринки. Працюватимуть вони за умови, якщо працівники та покупці використовуватимуть засоби індивідуального захисту, а також проходитимуть температурний скринінг.

Таке рішення прийняли 14 травня на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, – пише прес-служба ВМР.

За правилами, на територію ринку не повинні заходи люди, у яких температура тіла понад 37,20С, а також з ознаками респіраторних захворювань. На кожному вході на територію ринку мають бути диспенсери з антисептиком.

Кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі ринку.

Відстань між робочими місцями продавців має складати не менше трьох метрів. А соціальна дистанція між відвідувачами – не менше 1,5 метра.

Місця торгівлі повинні бути обладнанні захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику.

Кожні три години необхідно проводити дезінфекцію контактних поверхонь, прибирати та дезінфікувати території і приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця – в кінці кожного робочого дня.

Відповідальність за дотримання на території ринків Вінницької міської об’єднаної територіальної громади вимог Постанови Кабміну № 211 та Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики поширення СОVID-19 та оперативне усуненням порушень покладається на адміністрації ринків та ініціативну групу від підприємців, які здійснюють діяльність на території ринків.

Контролювати дотримання санітарно-епідеміологічних вимог на ринках міста будуть мобільні бригади у складі представників Національної поліції, Держпродспоживслужби, КП ВМР «Муніципальна варта», адміністрації ринків та самих підприємців.

Також у рішенні комісії йдеться про те, що у разі погіршення епідемічної ситуації на території Вінницької міської ОТГ ринки міста будуть знову закриті.

Раніше ми писали, що Уряд прийняв рішення відновити роботу непродовольчих ринків в Україні з 15 травня. Базари, де торгують одягом, взуттям, промисловими та іншими товарами працюватимуть за умови дотримання санітарних норм.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin