На Вінниччині перевізники влаштували акцію протесту: вимагають від уряду відновити усі пасажирські перевезення

13 травня в с. Писарівка Вінницького району водії автобусів та маршруток вийшли на протест. Люди вимагають від Уряду відновити міжміські перевезення та готові перекрити дорогу, яка є міжнародною трасою М-12.

«Конституція України гарантує рівноправність громадян. Стаття 33 Конституції гарантує право на вільне пересування. Щодо роботи приватних перевізників, то стаття 42 гарантує право на підприємницьку діяльність. Обмеження дії цих двох останніх статей може бути лише в разі запровадження надзвичайного стану, якого в Україні немає», – каже учасник акції Іван Супряга.

Ця акція протесту відбувається в рамках всеукраїнської акції.

Активісти прийшли з баннерами на яких були гасла: “Наші діти хочуть їсти”, “Дайте працювати водіям”, “Безпека руху – це життя”, “Транспорт для всіх, а не для обраних”. Таким чином вони хочуть звернути увагу Уряду, аби той послабив карантинні обмеження і дав дозвіл на усі пасажирські перевезення: міські, міжміські, міжобласні та інші.

Нагадаємо, що сьогодні о 10:00 під Кабміном перевізники та представники руху #SaveФОП влаштували акцію з вимогою відновити повноцінну роботу громадського транспорту, як внутрішньоміського сполучення, так приміського та міжміського.

«Станом на 10.50 годину порушень громадського порядку на місці проведення акції протесту немає. Акція триває, але трасу не перекривають», – повідомиляє відділу комунікацій ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

О 12.00 годині акція протесту закінчилась. В поліції повідомили, що рух автотранспорту на дорозі мітингарі не блокували, проїзд був забезпечений.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin