У Вінниці підприємці вийшли на пікет. Вимагають від Кабміну відкрити непродовольчі ринки

Вранці 12 травня біля Вінницької міськради зібралися понад сотня підприємців, які займаються роздрібною торгівлею на ринках “Урожай”, “Центральний”, “Муніципальний” та “Привокзальний” . Люди прийшли з вимогою до Кабміну – відкрити у місті в повному обсязі непродовольчі ринки.

Наразі з ініціативною групою підприємців проводить зустріч Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

“Ми вимагаємо відкрити ринки у повному обсязі. Тут люди по два місяці сидять без роботи та заробітку. До якого часу це все буде? “, обурюються підприємці.

До стін міськради вінничани прийшли з плакатами «Кабінет Міністрів, почуйте нас. Ми підприємці малого бізнесу, платимо усі податки. У нас всі гроші залишилися в товарах. Нашим дітям також потрібно їсти», «Відкрийте непродовольчі ринки», «Кабмін, поживи два місяці без зарплати», «Чим годувати сім’ї?».

“На мою думку, зоною ризику є магазини та супермаркети. Там закриті приміщення, які переповненні людьми. У той час як ринки – це відкритий простір, де постійно провітрюється і менший ризик заразитися. Ми готові дотримуватися усіх необхідних заходів: носити рукавички, маски та надати доступ до дезінфікуючих засобів для клієнтів”, – зазначає активістка.

Нагадаємо, відповідно до роз’яснення Міністерства Юстиції щодо правового регулювання відносин у сфері захисту населення від інфекційних хвороб правила карантину встановлюються та відміняються Кабінетом Міністрів України за поданням головного державного санітарного лікаря України. У той час як на органи місцевого самоврядування покладається організація та контроль за дотриманням встановленого на території карантину .

7 травня, суд призупинив рішення міськради про послаблення карантину в Черкасах. Раніше міська влада Черкас вирішила з 1 травня пом’якшити карантин для частини підприємців міста. У свою чергу поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ухваленого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin