У Віниці медики вийшли на протест через низькі виплати від уряду

Вінницька районна лікарня з 7 квітня перепрофільована під інфекційну лікарню для надання медичної допомоги хворим з COVID-19. Медики «районки» не рівномірно отримали додаткову оплату і вийшли на протест біля медзакладу. Вони вимагали в головного лікаря справедливого нарахування зарплати. Керівництво каже, що нарахування до зарплати лікарі, медсестри і санітарки отримують відповідно до табелю робочого часу, який заповнюють керівники структурних підрозділів.

«Я як завідуючий вийшов разом зі своїм колективом. Я не бачу різницю, що обіцяли колективу і що обіцяли завідуючому, медсестрам. Ми з великим задоволенням говорили, що нам дадуть 15% за інфекційність. Потім сказали, що дадуть 300%, але за роботу з хворими, саме в спецодязі, саме з хворими. Але чому ці інформація надійшла пізно, коли вже пізно щось пояснювати? Друге, ви говорити, що старші медсестри складали табелі (робочого часу – ред.) ми їх підписували. Я не розумію, як в результаті вийшло, що в одних менше, в інших більше і в кінці ці гроші наражували як звичайну зарплату та ще й менше. Як це пояснити, якщо людина працює на півтори ставки, а отримує менше ставки? Медпрацівники вже два тижні перуть костюми, бо одноразові потрібно економити…», – говорить зав відділенням.

«Ми працюємо по тарифних ставках, по розрядах. В санітарки на сьогоднішній день зарплата 2430 гривень. Для того щоб вам дати премію, яка перевищує мінімальний оклад, це 4723 гривні, скільки вам треба дати премії? Десь, біля 3-4 тисяч. В той час як лікарю дають премію 2-3 тисячі. То що санітарці дати 4000 тисячі, а лікарю 2000 гривень? Правильно це буде?», – говорить бухгалтер районної лікарні.

Молодший медперсонал обурився, мовляв, що санітаркам премії взагалі не давали, лише медсестрам. У відповідь бухгалтер каже, що це тільки цього разу не нарахували санітаркам, а раніше давали.

Також молодший медперсонал обурюються, чому їм не заплатили за роботу з пацієнтами хворими на коронавірус.

«Кому як було проставлено в табелі COVID-19, так було нараховано», – каже бухгалтер.

«Взагалі нічого. Вони получили. Я старша медсестра. В мене людина на пів ставки працює. Їй прийшло 1 гривня 83 копійки. Травматолог лікар 83 копійки отримав. Це що?», – обурюється старша медсестра.

Начмед попросила медпрацівників обговорювати проблеми в лікарні, а не виходити на протест

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin