Введений ринок землі – найгірший сценарій, який закріплює за Україною статус сировинного придатку – Володимир Гройсман

Ухвалений і введений в дію закон про обіг земель – найгірший сценарій розпорядження стратегічним ресурсом держави, землею. Він точно закріпить за Україною статус виключно сировинного придатку.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» сказав Прем’єр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман.

«Те, що введено в дію – це найгірший сценарій. Це назавжди закріпить за нами статус сировинної економіки. Це безглузда ціль, яка зробить з нас бідну країну», – сказав Володимир Гройсман.

Він наголосив, що земля – це ресурс, який можна і треба використати задля єдиної мети – сформувати потужний фермерський клас і збільшити кількість сильних фермерських господарств до мільйонних показників. Чому фермер? Бо лише фермер готовий працювати на землі, збирати врожай, виробляти продукцію і продавати готовий продукт, а не виключно сировину за принципом «посіяв-зібрав-забув», – вважає Гройсман.

«Діючий закон прийнятий виключно в інтересах великих компаній, які засіяли, забрали і крапка», – сказав Володимир Гройсман.

Він наголосив, що готовий боротися за зміну закону – в інтересах фермерів.

«За це варто боротися!, – сказав політик. – Все інше – руйнація держави! (Попередній та чинний) Уряди провели непрофесійні перемовини з міжнародними партнерами, які завели всіх у глухий кут! Самі сформували якийсь формат закону, не залишили ніякого вибору. Але впевнений, що закон можна змінити! За добу!»   

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin