Стало відомо, за яких умов запрацюють продовольчі ринки у Вінницькій області

29 квітня має відбутися чергове засідання Уряду, на якому вирішуватимуть питання відкриття низки продовольчих ринків. Мова йде про 281 ринок по всій Україні, де можливо відновити роботу з дотриманням необхідних санітарних норм. В Міністерстві охорони здоров’я склали відповідний документ з переліком вимог, за якими ринки мають працювати.

Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров’я.

«На найближчому засіданні Уряду будемо розглядати можливість відновлення продовольчих ринків. Для того, щоб це було безпечно, МОЗ та Мінекономіки розробили чіткий алгоритм санітарного контролю. Зараз планується відкриття понад 280 продовольчих ринків — тих, що в змозі будуть забезпечити все необхідне задля дотримання санітарних норм. Це серйозний крок до послаблення карантину. Тому закликаю дотримуватися всіх профілактичних вимог функціонування ринків. Аби наші спільні зусилля щодо недопущення критичного поширення коронавірусу не були марними», – заявив очільник МОЗ Максим Степанов.

Згідно з документом, який винесуть на розгляд Уряду, допуск працівників, продавців і відвідувачів ринків відбуватиметься виключно за:

  • наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора;
  • проходження безконтактного температурного скринінгу;
  • наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;
  • кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості, з розрахунку один покупець на 10 м2 торгівельної площі ринку;
  • проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години,
  • прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця – в кінці кожного робочого дня;
  • відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території.

Для продавців:

  • відстань від між робочими місцями продавців – не менше трьох метрів;
  • місця торгівлі повинні бути обладнанні захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику.

Для працівників:

  • забезпечення постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;
  • забезпечення контролю за дотриманням вимог щодо профілактики поширення COVID-19 та оперативне усунення порушень.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin