На Вінниччині Московський патріархат закрив для відвідувачів Браїлівський монастир. Через загрозу підпалу.

З 25 квітня для відвідування закрили Браїлівський жіночий монастир Української православної церкви Московського патріархату. Храм зачинив двері через загрозу підпалу та продовження карантину. 

Про це повідомляють у Вінницькій єпархії УПЦ. 

Свято-Троїцький Браїлівський жіночий монастир Вінницької єпархії закрили для відвідування вірян та паломників з 25 квітня (о 6:00). Митрополит Варсонофій підримав звернення від Чернівецької єпархії щодо підпалів храмів УПЦ МП на території України. 

Я благословляю закрити Браїловський монастир для прихожан і паломників, службу будуть звершувати за закритими дверима, молитимуться священнослужителі і монашествующі”, – зазначив Варсонофій. 

Нагадаємо, протягом квітня у монастирях та церквах УПЦ Московського патріархату сталася низка пожеж. Священнослужителі вважають, що церкви та монастирі підпалили навмисно. Серед постраждалих храмів: Успенський монастир Одеси, Свято-Успенський чоловічий монастир села Липки в Рівненській області, храм святої мучениці Параскеви в селі Лукавці Чернівецької області, Гамаліївський жіночий монастир в Сумській області. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin