Вінницька лікарня отримала гуманітарну допомогу від американського міста-побратима

Американське місто-побратим Бірмінгем (штат Алабама, США) надіслали у Вінницю партію лікарських інструментів та виробів медпризначення, які стануть в нагоді лікарням міста.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Сьогодні, 16 квітня, представники Муніципальної варти завезли чергові посилки у МКЛ №1.

Жителі Бірмінгема ще з початку війни на сході України допомагали пораненим українським військовим медичними засобами та інструментами, переправляли в зону бойових дій та військові шпиталі. З того часу бірмінгемці надіслали громаді Вінниці більше 10 таких вантажів гуманітарної допомоги.

«Ми доставили вантаж, який отримали від наших друзів з міста-побратима Бірмінгем. Порадившись з керівництвом департаменту охорони здоров’я, було прийнято рішення передати даний вантаж у лікарню №1.  Наразі це маніпуляційні та урологічні набори, ларингоскопи, засоби для апаратів вентиляції легень та інші медичні аксесуари. Гуманітарна допомога від міста Бірмінгем надходить з 2014 року. Ми передавали її неодноразово на схід для поранених бійців Збройних Сил України, в наш військовий шпиталь, обласну дитячу лікарню», – розповів начальник Муніципальної варти Віталій Чигур

Директорка МКЛ №1 Лариса Чорна Хворі розповіла, що які поступають у лікарню та інші медичні заклади, хворіють не тільки на коронавірус. Часто вони потребують різних оперативних втручань, лікування інших хвороб. Тому ці засоби надання медичної допомоги та індивідуального догляду досить потрібні.

У лікарні визначать, що залишать у МКЛ №1 , а що передадуть колегам і інші лікарні. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin