Великдень на карантині: на Вінниччині встановили правила поведінки у храмах

19 квітня християни східного обряду святкуватимуть Великдень. Задля дотримання правил карантину у храмах перебуватиме не більше 10 людей разом із священнослужителями. Біля церков дозволили знаходитись лише двом особам.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній державній адміністрації. 

Керівники релігійних організацій підтримали карантинні рекомендації та наголосили, що на Великодні свята в храмах перебуватиме лише 10 осіб. Інших віруючих будуть закликати приєднуватися до їхньої трансляції в онлайн режимі та за допомогою аудіовізуальних ЗМІ. 

Основні правила святкування Великодня під час карантину такі:

  • У культових спорудах дозволяється знаходитись до 10 осіб разом зі священнослужителями та церковнослужителями. Обов’язковою умовою є носіння захисних масок чи респіраторів усіма присутніми, крім священнослужителя;
  • Особам, які беруть участь у Таїнстві святого Причастя, дозволяється зняття захисної маски;
  • Біля культових споруд не допускається масового скупчення людей (більше двох);
  • Після закінчення богослужіння дозволяється вхід прихожан у культову споруду для сповіді і участі у Таїнства святого Причастя по черзі, не більше двох осіб одночасно;
  • Черговість входу та виходу з культової споруди контролюють уповноважені представники релігійної громади;

У містах обласного та районного значення священник освячуватиме пасхальні кошики біля культових споруд, не допускаючи при цьому скупчення людей. В сільських населених пунктах дозволять освячення біля приватних садиб в присутності не більше 2 осіб.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin