Яким буде “Альтман Сквер” у Вінниці, визначатиметься експертне журі

На початку цього року стартував архітектурний конкурс на розроблення пропозиції з облаштування скверу по вул. Архітектора Артинова. Три команди архітекторів, які стали його учасниками у лютому, протягом березня напрацювали свої проектні пропозиції щодо майбутнього Альтман Скверу та надіслали їх організаторам. 

Днями 9 членів журі, серед яких є фахівці як з Вінниці, Києва та Львова, та і з Франції та Швейцарії, зберуться на онлайн-засідання та розглянуть й оцінять кожну роботу. Оголошення результатів конкурсу заплановане на 24 квітня.

Нагадаємо, до роботи над проектом облаштування скверу в історичній частині міста Вінниця залучено дві команди з Києва та збірну команду з Хмельницького та Одеси.

2.jpg

За умовами замовленого конкурсу основні премії для всіх трьох команд є однаковими і складають 50 тис грн. При цьому колектив-переможець отримує додаткову премію в розмірі 30 тис грн, за друге місце додаткова винагорода складає 20 тис грн.\

Мета конкурсу – знайти найкраще просторове і композиційне рішення щодо скверу, яке враховує сусідство приватного і публічного просторів, поєднує інтереси різних груп користувачів та відображає філософію творчості Натана Альтмана за допомогоюархітектурно-художніх засобів.

3.jpg

Журі конкурсу складається з 9 осіб, серед яких експерти з Швейцарії, Франції, співзасновник ГО “urban куратори” з м. Київ Андрій Шуляр, ландшафтна архітекторка в Urbanideas з м. Львів Ольга Криворучко, а також представники профільних департаментів та комунальних підприємств Вінниці.

Журі будуть оцінювати проекти за такими критеріями: наскільки запропоновані рішення враховують можливість використання скверу різними типами користувачів, наскільки забезпечують баланс поєднання приватного і публічного просторів, чи вдало вирішується питання нового зеленого каркасу.

Також, буде оцінено оригінальність способу вирішення місць для сидіння, художній код скверу Натана Альтмана та економічна доцільність проектних рішень, невибагливість і низька затратність догляду за сквером.

Проведенню конкурсу передувало вивчення громадської думки щодо майбутнього скверу. Спершу було організовано опитування місцевих мешканців, які проживають у навколишніх будинках (серпень), а потім було проведено опитування вінничан (вересень), які об’єкти та активності вони хотіли б бачити у сквері. Результати цих досліджень лягли в основу завдання та умов архітектурного конкурсу – для врахування потреб громадян при розробці проектної пропозиції.

4.jpg
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin