У Вінниці міська рада виділила 50 млн на боротьбу з короновірусом, тоді як уряд — 100 млн на всю Україну

Вінниця змушена згорнути більшість соціально-економічних програм, щоб протистояти поширенню коронавірусної інфекції у місті. Насьогодні, кабмін виділив лише 100 мільйонів гривень по Україні. Усе навантаження по боротьбі з коронавірусом лягає на місцеві бюджети.

Про це повідомив під час позачергової сесії міської ради Вінницький міський голова Сергій Моргунов

 “На сьогодні у нас резервний фонд згідно з законодавством 24 мільйони гривень. Ми передбачаємо цим рішенням близько 50 мільйонів. Фактично ми згортаємо багато програм, які ми приймали. НЕ забувайте, що надходження до бюджету за ці два місяці будуть скорочені мінімум на 60 мільйонів гривень. До цих викликів ми теж повинні бути готовими,” – заявив Сергій Моргунов

Вінницька міська рада прийняла рішення про виділення коштів на закупівлю швидких тестів на коронавірусну інфекцію, антисептиків та засоби захисту для медпрацівників. Також відповідно до рішення лікарі та медсестри отримають до 5 тисяч гривень надбавки “чистими”

Про стало відомо з трансляції телеканалу “Віта” позачергової сесії Вінницької міської ради.

Так, для боротьби з коронавірусною інфекцією планують у Вінниці планують закупити:

  • 2 тисячі швидких тестів на коронавірусну інфекцію;
  • 1 тисячі тестів на грип;
  • 12 тисяч комплектів одягу для інфекціоністів;
  • 20 костюмів високого захисту( їхня вартість складає 27 тисяч гривень);
  • 350 літрів антисептичних засобів для рук;
  • 400 літрів дезінфікуючих засобів для приміщень;

Також Сергій Моргунов вніс пропозицію про закупівлю не менше 20 додаткових апаратів штучної вентиляції легень для інфекційного легень. Насьогодні замовили 10 апаратів ШВЛ та планують закупити ще 10 аби врахувати дефіцит по всьому світу.

Окрім того, міська рада визначила виділення надбавки для 439 медпрацівників ,для лікарів це 5 тисяч гривень, для медсестер – 3 тисячі, а для молодшого медичного персоналу – 1,5 тисячі гривень.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin