Вінниця стала третьою культурною столицею України

Вінниця увійшла до трійки фіналістів конкурсу “Українського культурного фонду “. Маріуполь зайняв перше місце та отримав статус “Великої культурної столиці”

Про свідчить рейтингова таблиця реєстру програми Культурні столиці України

Так, за результами рейтингу Вінниця отримала 391 бал за проект “Вінниця – Велика культурна столиця України. Місто ідей“. Друге місце займає Дніпро (425 балів) , а перше – Маріуполь (448 балів) .

Першим про переможця повідомив виданню MRPL.CITY заступник Маріупольського міського голови Олександр Кочурін. За його словами Маріуполь обійшов у конкурсі за культурну столицю такі міста, як Львів, Київ, Вінниця, Полтава і Дніпро. Фінальні результати “УКФ” ще не опублікував але наразі доступна конкурсна таблиця із оцінками проектів міст.

Вінницький проект “Вінниця – Велика культурна столиця України. Місто ідей” – передбачав розвиток туризму міста та підвищення популярності бренду Вінниці за її межами.

“Проект – об’єднає культурних операторів – громадський сектор, місцеве самоврядування, бізнес, митців, громадян. Утворить спільний культурний контекст і простір. Ініціативи продемонструють новий рівень інфраструктури міста, утворять робочі зв’язки, атмосферу підтримки й довіри серед культурних, мистецьких, етнічних громад, всеукраїнських і міжнародних організацій та установ, які у подальшому разом здатні створити потужний сектор креативних індустрій. Увага до історичного, культурного, подієвого досвіду і його елементів формує сучасне обличчя міста. Подієва частина і публічна сторона усього проекту взаємодіють з містом і країною через внутрішню туристичну галузь, яка нині закладає підвалини майбутніх маршрутів, символів, історичних контекстів, сенсів, пам’яток. Вінниця не просто відкриває себе, а стає провідником до усього Поділля. Результатами проекту слід вважати отримані культурні надбання і унікальний досвід, інформаційні та медійні результати, що додаватимуть до лідерства міста за показниками якості життя та інвестиційного клімату, доступності, дружності до дітей такий важливий фактор, як культурно-мистецьке лідерство, як невід’ємний елемент всебічного розвитку громад. Крім того, подієва частина та її матеріальні результати покликані принести додану вартість бренду міста, упізнаваності архітектурних візитівок, сприятимуть подієвому і мистецькому туризму в розрізі його кількісних та якісних показників. ” йдеться в описі проекту

Український культурний фонд започаткував в Україні конкурс на звання Культурної столиці України. Програма надає можливість українським територіальним громадам у майбутньому претендувати на статус Культурної столиці Європи. Метою програми є сприяння промоції та розвитку культури в рамках реформи децентралізації з урахуванням спроможності територіальної громади, потреб й інтересів членів цієї громади.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin