На Вінниччині екологи розповіли про порушення на електростанції Ахметова

Протягом 10 по 21 лютого Державна екологічна інспекція провела позапланову перевірку ” ВП «ЛАДИЖИНСЬКА ТЕС» АТ “ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО”, яка належить Рінату Ахметову.

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

Як повідомляють екологи, за результатами проведеної перевірки виявлено ряд порушень вимог чинного природоохоронного законодавства.

Так, у періоди з 22.12.2015 р. по 30.10.2017 р. та з 31.10.2017 р. по 16.12.2018р. підприємством здійснювалося використання води, а саме пропуск через турбіни ГЕС для виробництва електроенергії в м. Ладижин, без затверджених дозволом за №1157 від 22.12.2015р. з терміном дії до 22.12.2020 р. лімітів пропуску води через гідровузол. Державі було завдано шкоди таким понадлімінтним водокористуванням на 5 мільйонів 572 тисячі 563 грн

Підприємством не вживаються заходи щодо запобігання негативному і екологонебезпечному впливу на земельні ділянки та ліквідації наслідків такого впливу, а саме на території основного проммайданчика за адресою вул. Наконечного, 173 м. Ладижин розміщено виробничі відходи (шлак паливний IV класу небезпеки) на відкритому ґрунті у несанкціонованому місці, що призвело до засмічення земельної ділянки площею 20,16 м2. Розмір шкоди з, становить 17006, 22 грн.

Також електростанція користувалася земельними ділянками площами 1,5839 га, 19,6665 га. без відповідного дозволу від Ладижинської міської ради..

Підприємство не здійснюює організаційні, науково-технічні та технологічні заходи для максимальної утилізації відходів реалізації чи передачі їх іншим споживачам або підприємствам, установам та організаціям, що займаються збиранням, обробленням та утилізацією  відходів (відходи, що утворюються в процесі виробничо-господарської діяльності та підлягають утилізації, не передаються на утилізацію, зберігання відповідним ліцензованим організаціям, установам )

При проведенні інструментальних замірів у 2019 р. та визначення ефективності електрофільтрів, результати вимірювань не оформлені за встановленою формою згідно Наказу Мінприроди від 06.02.2009  за №52, чим порушено правила експлуатації ГОУ.

За результатами перевірки 7 відповідальних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів. Також суб’єкту господарювання  видано припис щодо усунення виявлених порушень та пред’явлено претензії щодо відшкодування шкоди завданої державі. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin