На Вінниччині екологи виявили порушення на електростанції Ахметова

Державна екологічна інспекція виставила претензії до ВП «Ладижинська ТЕС» АТ «ДТЕК Західенерго». Інспектори екологічної інспекції виявили порушення природоохоронного законодавства.

Про це повідомляє Вінниця.інфо з посиланням на керівника Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов на своїй сторінці у фейсбук.

“10 лютого інспектори були допущені до проведення перевірки, в ході якої виявили порушення природоохоронного законодавства. Всі виявлені факти порушень законодавства були ретельно задокументовані. Інспектори встановили, що підприємство перевищило ліміти водокористування (пропуск води через гідровузли). На підставі цього, були проведені розрахунки шкоди і підготовлені претензії по відшкодуванню збитків. Підприємству буде виставлено претензії, найбільша з яких на 3,4 млн. грн.”, – йдеться в публікації.

Дане підприємство включено до «Переліку об’єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні по викидах в атмосферне повітря» та до «Переліку об’єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля по утворенню відходів».

Нагадаємо, що Уряд відкрив реєстр власників теплокомуненерго. У Вінницькій області з п’яти теплопостачальних компаній є дві приватних. Відокремлений підрозділ акціонерного товариства «ДТЕК Західенерго» «Ладижинська ТЕС» належить Ахметову Рінату Леонідовичу.

В липні 2019-го Ладижинська ТЕС АТ «ДТЕК Західенерго» не допустила інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Вінницькій області до проведення планової перевірки.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin