Молдова заборонила експорт курятини та яєць з України через пташинний грип на Вінниччині

12 лютого, Молдова запровадила заборону на ввезення курятини та яєць з України. Таке рішення зумовлене бажанням уряду запобігти поширенню вірусу пташиного грипу, спалах якого був зафіксований у січні на підприємстві у Вінницькій області.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України в понеділок.

Уряд Молдови ухвалив відповідне рішення ще 12 лютого.

Заборона поширюється на такі продукти :

  • птиця, продукти її переробки і побічні продукти, м’ясо,
  • м’ясо, їстівні субпродукти, м’ясна продукція та будь-які інші продукти, що містять м’ясо птиці
  • яйця

Як повідомляється уряд Молдовий готовий зняти заборону лише, коли ВООЗ визнає територію України вільною від пташинного грипу. Всього за 2019 рік з України до Молдови було ввезено більше 18 тисяч тонн курятини.

Нагадаємо, що 18 січня, на промисловому підприємстві “Хутір” (Вінницька обл.) зареєстровано загибель птиці. Лабораторні дослідження встановили діагноз “грип птиці” типу А, субтипу H5. Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Немирівській райдержадміністрації рішенням від 20 січня затвердила план ліквідації захворювання, визначила межі епізоотичного вогнища, зони захисту та нагляду.

До епізоотичного вогнища, крім ПП “Хутір”, віднесено господарства ТОВ “Немирів-Поділля” та СТОВ “Колосок” (Бугаків, Немирівського р-ну). До зони захисту (3 км зона навколо епізоотичного вогнища) віднесено дев’ять населених пунктів Немирівського району, до зони спостереження (10 км зона) увійшли 23 населених пункти цього самого району.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin