Заступник МОЗ у Вінниці розповів, чи будуть вводити в Україні карантин через спалах коронавірусу

24 лютого, під час робочого візиту, у Вінниці заступник міністра охорони здоров’я Дмитро Коваль розповів, що сьогодні в Україні не зафіксовано жодного випадку коронавірусу, тому вводити якісь карантинні заходи немає потреби.

Про це повідомляє Вінниця. info

“На сьогодні необхідності навіть думати про оточення цілих міст чи введення карантину у якихось містах, потреби немає. Тому що вірусу сьогодні на території України немає. Тест-системи для діагностики є наявні. Кожна ланка і кожен фахівець знає, що робити. В нас налагоджені маршрути пацієнтів. Так само і на Вінниччині. У разі підозри на захворювання, ми знаємо, куди спрямувати пацієнта. У закладах є апарати штучної вентиляції легенів. Критично зараз розуміти, що потреби в якихось додаткових засобах немає”, – наголосив посадовець під час брифінгу у Вінницькій обласній державній адміністрації.

За його словами, тест-системи наявні в Україні і при потребі будуть доставлені в будь-яке місто, у тому числі й Вінницю.

“Їх достатньо на сьогодні і проблеми із тест-системами немає. Вони не мають бути наявні в аптеках, як експрес-тести, і не потрібно їх розпорошувати на території України. Просто варто бути готовими до оперативного реагування в разі, якщо виникне така потреба”, – сказав Дмитро Коваль.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin