П’ятеро вінницьких нардепів отримали компенсацію за житло. Скільки українці платять за їхнє проживання?

Майже 200 тисяч гривень копенсації за житло отримали вінницькі нардепи нинішнього скликання. Всього з серпня місяця близько півсотні народних обранців отримали від держави 5, 81 млн грн коштів за проживання у столиці.

Про це повідомляє  рух ЧЕСНО.

Так, найбільше компенсації отримала депутатка від фракції “Слуга народу Овчинникова Юлія Юріївна (55 500 тис. грн.). Мажоритарники Мейдич Олег Леонідович та Юрчишин Петро Васильович отримали по 39 тисяч 650 гривень. “Слуги народу” з мажоритарних округів Вінниці також звернулися за грошовою компенсацією. Так, Драбовський Анатолій Григорович отримав 20 тисяч гривень з бюджету, а Пашковський Максим Ігорович – 19 тисяч 500 гривень.

Варто зауважити, що порівняно з  жовтнем 2019 року кількість нардепів, які отримують таку компенсацію, зросла на 38 осіб . Якби парламентарі проживали у власних столичних помешканнях, державний бюджет України міг заощадити як мінімум 4,4 мільйони гривень на рік, повідомляє CEDEM,

Нагадаємо, згідно зі статтею 35 закону “Про статус народного депутата України”, депутати ВРУ отримують компенсацію за винайм помешкання або оплату готельного номера за умови, якщо вони не забезпечені житлом у столиці та мають реєстрацію місця проживання на відстані понад 30 кілометрів від меж міста Київ.

.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin