Більше бобрів: на Вінниччині фіксують збільшення популяції зубастих гризунів

На Вінниччині щорічний облік диких тварин фіксує бобра у лісових угіддях, у 2020 році у кількості 541 особина, і ця цифра збільшилась у порівнянні з минулим роком (2019 р. – 433 особини).

Про це повідомляє прес-служба Вінницького обласного управління лісового та мисливсього господарства.

Раніше бобер був занесений до Червної книги України через знищення цього виду заради цінного хутра. У відомстві пов’язують зростання чисельності бобрів із заселенням поголів’я з інших регіонів та із спадом попиту на їхнє хутра. Активну життєдіяльність бобрів давно засвідчують у столиці, є повалені дерева й у місті Вінниця, на Вишенському озері, що розташоване зовсім недалеко від спального району та проїжджої частини.

“На фото – свідчення життєдіяльності бобрів у лісових угіддях Хмільницького лісгоспу на штучній водоймі, спорудженій для водопою диких тварин. Поки що лісівники не скаржаться на негативні наслідки, пов’язані із підтопленням земель через боброві загати. Загалом існує думка, що робота бобрів сприяє очищенню водних об’єктів”, – зазначають на сайті

У Лісгоспі нагадують, що полювання на бобра через годину після заходу сонця заборонено. Штраф за незаконне добування цієї тварини становить 10 тис. грн.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin