Більше трьох мільярдів інвестицій планують залучити у Вінницьку область

У минулому році Вінничина стала лідером за індексом промислового виробництва, Він склав 113,5 %, що демонструє великий прогрес розвитку промисловості у регіоні.

Про це повідомляє “День” з посиланням на департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА

. Разом з цим активізувалася інвестиційна діяльність, а масштабний ремонт доріг зумовили значне зростання обсягів будівельних робіт. Відтак індекс будівельної продукції склав 176,3 %, що становить першість серед областей України. Цього року економічні зусилля нарощуватимуться, бо області реалізовуватиметься 38 інвестиційних проєктів. Вони дозволять залучити в промисловість понад 2,81 млрд грн.

«Загальнодержавний рейтинг за обсягом реалізованої продукції свідчить про активну роботу промислових підприємств області. Завдяки створенню нових виробництв та модернізації існуючих, частка Вінниччини у загальнодержавному обсязі реалізованої продукції впродовж останніх років має тенденцію до збільшення, що підтверджує позитивна динаміка показника з 2,2 % у 2014 році до 3,3 % у 2019 році, – повідомив директор департаменту Володимир Мережко. – Ключові пріоритети роботи на 2020-й рік визначені Програмою економічного і соціального розвитку Вінницької області. А це передусім супровід і підтримка 38 інвестиційних проєктів, які дозволять створити 1283 нових робочих місця».

Окрім цього, як додав Мережко, у 2020 році триватиме робота із залучення міжнародної технічної допомоги, тобто співпраця та моніторинг діючих проєктів з міжнародними організаціями: ПРООН, DESPRO, USAID, U-LEAD, ПРОМІС.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin