У Вінниці СБУ викрила офіс хакерів, які викрадали гроші з банківських рахунків

У Вінниці Служба безпеки України припинило діяльність хакерського угруповання, яке спеціалізується на наданні послуг «абузостійкого» хостингу. Такий хостинг використовують сайти, яких займаються протизаконними . Обладнання хостингу використовувалось для здійснення кібератак на органи влади та управління України, об’єкти критичної інфраструктури України, банківські установи держави та світу.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

СБУ затримали організатора угрупування, який з 2011 року надавав власне серверне обладнання для розміщення, адміністрування та розповсюдження членами угруповання та третіми особами шкідливого програмного забезпечення, бот-мереж та проведення кібератак, у тому числі DDoS-атак на стратегічні об’єкти на території України та банківські установи інших держав. Зазначений «абузостійкий хостинг» був відомий в мережі Darknet під назвою «ProHoster» та «Bulletproof.space».

Крім того стало відомо, що для безперешкодного провадження своєї діяльності члени угруповання налагодили корумповані зв’язки з окремими представниками правоохоронних органів та органів влади України. У ході проведення досудового розслідування було встановлено, що організатор хакерського угруповання свідомо надавав власне серверне обладнання для проведення кібератак на іноземні комерційні підприємства. Він також розміщував шахрайські ресурси, віруси-вимагачі, веб-ресурси, через які розповсюджувались вилучені з цивільного обігу об’єкти.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії у межах кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 301 Кримінального кодексу України. Трьом особам оголошено про підозру у вчиненні вищезазначеного правопорушення. Організатора протиправної діяльності затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян України. Вилучене під час обшуків комп’ютерне обладнання направлено на проведення відповідних експертних досліджень.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin