На Вінниччині старовинний млин Потоцького віддадуть в оренду

15 січня,  Фонду держмайна по Вінницькій та Хмельницькій  областях повідомив про намір передати в оренду старовинний млин у Сокільці в оренду. Споруда є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення. Водяний млин у Сокільці збудовано на замовлення графа Костянтина Потоцького, у 1899 році.

Про це повідомляють у Фонді державного майна України. 

Шукають орендаря, який розмістить у споруді готельно-туристичний комплекс, кемпінг, базу відпочинку, або запустить нешкідливе виробництво, в тому числі – електроенергії. Млин планують віддати у приватні руки щонайменше на 10 років. 

“Будівля сокілецького млину зведена у 1899 році за проектом архітектора Яна Гойріха. У радянські часи млин перебудували і переобладнали – до старого корпусу приєднали одноповерховий будинок. Це дало можливість використовувати всі споруди як електростанцію. У 1992 році пожежа знищили всі дерев’яні перекриття та елементи. З тих пір старовинний млин двічі планували відродити, але безуспішно. Віримо, що скоро тут появляться нові робочі місця, а локація стане популярною серед туристів!” – йдеться у повідомленні. 

Заяви про оренду зазначених об’єктів приймаються протягом 10 робочих днів після опублікування оголошення за адресою: 21018, місто Вінниця, вул. Гоголя (Регіональне відділення Фонду по Вінницькій та Хмельницькій областях). Телефон для довідок: (0432) 67-52-17.

Заяви подаються в окремому конверті з написом “Заява про оренду” із зазначенням найменування та місцезнаходження об’єкта оренди.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin