Вінницькі лікарі вивчатимуть європейську медицину в Італії

14 січня, Вінниця підписала меморандум про співпрацю з Лікарнею Пресвятого Серця – Дон Калабрія, яка знаходиться в Італії. Лікарі з міста Неграр зустрілись з керівництвом міста, щоб надалі обмінюватися досвідом щодо покращення послуг у медичних закладах. Вже 11 лікарів з Вінниці пройшли стажування в італійському шпиталі, повідомляє Вінницька міська рада.

Раніше у 2017 році Вінницький міський голова домовився про медичне співробітництво із представником Апостольського Нунція Архієпископа Клаудіо Гуджеротті. 
У результаті – вінничани мали змогу переймати європейський досвід в управлінні закладами охорони здоров’я та освоєнні сучасних медичних технологій в Лікарні Пресвятого Серця – Дон Калабрія (Неграр). Сьогодні до Вінниці прибули представники лікарні, в якій стажувались вінничани,

“Для нас важливо, щоб вінницькі працівники побачили, як надається медична послуга в італійському госпіталі. Фактично – це отримання кращих європейських практик щодо надання якісної медичної допомоги. Ми вже говорили з нашими італійськими колегами, що одна справа, коли зробили ремонт або побудували медичний заклад, забезпечивши його відповідним сучасним обладнанням. Але якщо не буде якісно підготовленого медичного персоналу, починаючи з медсестри і закінчуючи профільним лікарем і якісним менеджментом в цій лікарні, то, звичайно, медична послуга не може бути якісною. Тому я хотів би подякувати в першу чергу нашим колегам з Італії, за те, що ми маємо можливість навчатися в них і, дійсно, застосовувати кращі практики, які є в Європі”, – сказав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.


Меморандум передбачає роботу у таких напрямках:

  • досвід менеджменту лікарень;
  • подальше стажування вінницьких спеціалістів в частині організації маршруту пацієнта,
  • освоєння нових методик оперативних втручань,
  • комунікації з пацієнтом,
  • впровадження можливих інформаційних технологій в галузі; інформаційні заходи, круглі столи, семінари, лекції, конференції, тренінги, спрямовані на підвищення рівня обізнаності медичної спільноти з кращими практиками надання спеціалізованої медичної допомоги.

Після зустрічі в міській раді італійські фахівці познайомляться із роботою закладів охорони здоров’я Вінниці та зустрінуться із вінницькими лікарями.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin