У міністерстві анонсували запуск електронного кабінета забудовника

У грудні 2019 року запланований запуск електронної платформи, яка стане інструментом у боротьбі з корупцією у будівельній галузі

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода сказала міністерка розвитку громад і територій України Альона Бабак.

За її словами, цей інструмент передбачений в рамках боротьби з корупцією у будівельній галузі, зокрема реформуванні Державної архітектурно-будівельної інспекції.

“Ми плануємо в перший тиждень грудня вже зробити реальні кроки, які задекларував уряд (прем’єр-міністра України Олексія – ред.) Гончарука. Ми плануємо запустити електронний кабінет забудовника, який дозволить в автоматичному режимі людям, які будують об’єкти з незначними наслідками, так званий СС1, будувати об’єкти просто за електронним зверненням до ДАБІ. Коли вони відкривають свій електронний кабінет, завантажують всю необхідну документацію, якої вимагає законодавство, і отримують послугу ДАБІ так само в електронному вигляді. Тобто у свій електронний кабінет вони отримали інформацію, що їх інформація прийнята, і побачили себе вже в реєстрі як ті, хто подав документи і отримав дозвіл на початок будівництва”, – сказала Бабак.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin