Вміст вуглецю в атмосфері Землі досягнув історичного максимумуа

Як повідомляє Всесвітня метеорологічна станція рівні парникових газів у атмосфері сягнули нового рекорду. Вміст вуглекислого та інших парникових газів в атмосфері у 2018 році сягнув нової рекордної позначки і на 47% перевищив рівень, зареєстрований за часів доіндустріальної епохи в 1750 році. 

Як відомо, вчені світу підрахували, що до 2030 року викиди парникових газів мають зменшитися удвічі, щоб збільшити шанси на обмеження глобального підвищення кліматичних температур до 1,5 градуса за Цельсієм, оскільки потепління понад цю позначку призведе до того, що населення планети потерпатиме від потужних теплових хвиль, посух, повеней і бідності.

“Немає ніяких ознак уповільнення, не кажучи вже про спад, попри всі зобов’язання за Паризькою угодою про зміну клімату. Нам необхідно підвищити рівень амбіцій заради майбутнього благополуччя людства”, – заявив генеральний секретар ВМО Петтері Таалас.

За словами Тааласа, востаннє Земля стикалася з подібною концентрацією вуглекислого газу 3-5 млн років тому, коли на планеті було на 2-3 градуси Цельсія тепліше, а рівень моря був на 10-20 см вище.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin