У Вінниці перевірили наскільки місто інклюзивне для людей з інвалідністю

Активісти “Доступно UA” перевірили на доступність міської інфрастуктури в рамках проєкту “Тостер”. Метою ініціативи є формування рекомендацій для вдосконалення міського простору для людей з інвалідністю. Про це йдеться на сторінці організації у Facebook

У Вінниці представники “Доступно UA” зауважили про “чіткий курс до безбар’єрності.” Вінниці. Однак як активісти відзначають у міста великий потенціал для розвитку.
Так, під час моніторингу “Доступно UA” знайшов першу доступну лікарню за весь час подорожі проєкту. Також позитивно відгукнулися на велику к-сть облаштованих вбиралень для людей з інвалідністю, які ще й не замикаються на ключ


 У дописі зазначили, що на більшій частині вулиць відсутні природні та рукотворні бар’єри: сходинки, ями, в’їзди в двори. Однак на вулицях Хлібна, Театральна та архітектора Артинова такі проблеми існують. Кількість тактильної плитки у Вінниці виявилося більше, ніж у інших містах, де проводилося дослідження інклюзивності. Однак активісти зіткнулися з неправильним встановленням – під кутом, а не паралельно перешкоді. Таке облаштування створює додаткові загрози для незрячих пішоходів.

Наприкінці “Доступно UA” відзначили Вінницький центр «Гармонія» наліпкою  #ДоступноРекомендує: “Вони якраз одні з тих, хто найбільше робить для міста у сфері безбар’єрності”, – пишуть активісти проєкту.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin