Чесно кажучи, такі номери є не в кожному готелі обласного центру! Тим більше за 300 гривень! І в Букінгу цей номер вам не забронювати!

– Є більш «бюджетна» кім­ната тривалих побачень, а це, так би мовити, 5-зірковий номер! Тут є всі зручності та вигоди — холодильник, кухня, весь посуд, туалет, душ, телевізор і вентилятор. А головне – велике 2-спальне ліжко.., — розповів начальник Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації генерал-майор Василь Дремлюга. — Фактично тут є те, про що мріє людина на відпочинку… Тільки не треба нікому заздрити і мріяти про цей номер, бо ви ж розумієте, за які злочини тут відбувають покарання «хлопці»… Не просто вони «сидять» вже п’яту-шосту, а хтось десятку «ходку»!

Звісно, за часів Союзу таких умов для побачень тут не було… Але й тепер це не санаторій чи курорт! Раніше для ув’язнених було більше роботи і можливості щось заробити собі на цукерки. Тепер замовлень мало… Тому «хлопці» читають книги, переглядають телевізор чи пишуть вірші, переважно про Бога… Адже перед ким їм сповідатись після 5-го і більше терміну покарання?.. А як вже трапляється «побачення» тут, у люкс-номері за 300 гривень, то це справжня подія в їхньому загратованому житті… Звісно, хтось скаже, що це вже занадто комфорту для таких 400 людей. Але ж вони все одно – люди у Вінниці, на вулиці Верхарна, у виправному закладі.