Люди впевнені, що Сергій не міг цього скоїти, й просять правоохоронців об’єктивно розібратись у ситуації й навіть залучити детектор брехні.

– Кілька років тому до нашого населеного пункту перебралась зі Сходу родина переселенців. Перший час вони наймали житло у чоловіка, в якого проблеми із наркотиками. Але раптом з’явилась його сестра й квартирантам — матері, її співмешканцю та дітям – довелось з’їхати. Невдовзі вони оселились у місцевого Сергія, який після розлучення мешкав сам у хаті та випивав. Відомо, що переселенці ніде не працювали, а їхня донька шкільного віку в жодному з освітніх закладів так і не була зареєстрована, — розпо­віли односельчани затриманого. — Наприкінці вересня у будинку Сергія була п’янка, в якій брали участь квартиранти. Господар житла після випитого відключився. А вже наступного ранку його, всього у крові, розбудила поліція та заявила, що дівчинку зґвалтував. Чоловіка забрали до відділку. Коли про все це дізналась матір Сергія, вона відразу заявила, що не вірить у причет­ність сина. А після того відкрила страшну та особисту таємницю — у чоловіка вже 10 років проблеми з потенцією. Довго його лікували, але чоловічої сили не змогли повернути. Це теж стало однією з причин, чому від нього пішла кохана. Тобто не міг Сергій фізично цього зробити. Та після у правоохоронців з’явилась версія, що чоловік познущався над дівчинкою руками… Але ми не віримо, бо, незважаючи на проблеми зі спиртним, Сергій не міг скривдити дитину. Він виріс у нас на очах, за свої слова ми готові відповідати. Чомусь пі­дозрюємо, що з нього вибили ці зізнання, а слід добре перевірити співмешканця. Крім того, схиляємось до думки, що нашого сусіда навмисно переселенці зробили винним, аби посадити та відібрати хату. Тож вимагаємо справедливого розслідування.

Щодо стану дівчинки, то лікарі категорично від­мовляються його коментувати. Між тим у селі розповідають, що вона отримала велику крововтрату та перенесла операцію.

У пресслужбі обласної поліції під­твердили факт зґвалтування малолітньої дівчинки та заявили — затримали саме причетного.

– Дитина 2011 року народження, не місцева. Родина винаймала квартиру. До відділу поліції звернулась її матір та повідомила про злочин. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 152 — зґвалтування щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди. Карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років. Підозрюваного затримано, і є достатньо доказів вважати, що це саме він. Чоловік, 1974 року народження, два місяці проведе під вартою без права внесення застави. Так вирішив суд. Досудове розслідування триває.

Віталіна Володимирова