Творчі майстер-класи та арттерапія: Вінницький терцентр завітав до Великих Крушлинців

Майстриня з Вінницького територіального центру 30 вересня провела для мешканців Великих Крушлинців майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки, а психологиня закладу доповнила заняття сеансом арттерапії з пісочної анімації.

Захід відбувся у межах проєкту «Мобільна група творчого натхнення», який покликаний об’єднати різні покоління.

«Вже втретє ми влаштовуємо майстер-класи у приєднаних до Вінниці селах. Такі заходи вже полюбилися місцевим жителям. Наші майстрині привозять всі необхідні матеріали та навчають охочих рукоділлю. Кожен з учасників забирає додому на згадку маленький сувенір – власноруч зроблену ляльку-мотанку. Окрім того, на такі майстер-класи привозимо набори для пісочної анімації, а психологиня закладу вчить, як поєднувати мистецтво та психологію», – зазначила завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Ганна Ковбенко.

Ляльку-мотанку мешканців Великих Крушлинців вчила робити Ніна Скворцова, викладачка гуртка з рукоділля. З ниток та тканини вмілі руки створювали іграшку-оберіг. Спробувати зробити мотанку могли всі охочі. Така активність припала до душі і дітям, і людям старшого віку.

Психологиня Галина Ведьонова провела арттерапевтичне заняття з пісочної анімації. Використовуючи підсвітку та морський пісок, учасники майстер-класу створювали власні картини. Як вважають психологи, така техніка вчить розуміти себе та свої емоції.

Записатися на майстер-класи та гуртки Терцентру можна за номером телефону: 67-05-90.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin