У Вінниці відбувся стратегічний семінар-опитування з міжнародної співпраці

Днями у Вінниці відбувся стратегічний семінар-опитування з міжнародної співпраці, який організував «Інститут розвитку міст». Участь в ньому взяли керівники та керівниці структурних підрозділів Вінницької міської ради, а модерувала захід співдиректорка програми «Future of Ukraine» Центру геополітики Кембриджського університету Вікторія Вдовиченко, яка також є однією з міжнародних амбасадорок нашого міста, що працює спільно з «Представництвом Вінниці» у Брюсселі.

Директорка «Інституту розвитку міст» Янна Чайковська розповіла, що для кожної громади міжнародна співпраця має велике значення, особливого ж – під час війни, коли Україна зіштовхнулась з багатьма викликами.

«Ми часто говоримо про міжнародну співпрацю у Вінниці й нещодавно виконавчим комітетом Вінницької міської ради було прийнято рішення про початок розроблення міжнародної політики нашої громади, щоб систематизувати та підвищити результативність цих процесів. Тож запросили Вікторію Вдовиченко, яка є експерткою міжнародного рівня, супроводжувати нас на даному шляху», – розповіла директорка «Інституту розвитку міст» Янна Чайковська.

Участь у практичному семінарі взяв і заступник міського голови Андрій Очеретний.  За його словами, співпраця Вінницької громади з іншими містами та країнами активно розвивається, але цю взаємодію важливо поглиблювати та заразом розширювати географію партнерських відносин.

«Один з викликів, який ми подолали, – відновили відносини з тими, з ким тривалий час не комунікували. Наприклад, це наше місто-побратим у Туреччині – Бурса. Вінниця нині не лише в Україні відома, як комфортне місто, а й транслює це назовні. У нас є такі стратегічні документи, як “Вінниця 3.0”, “Концепція інтегрованого розвитку”, “Зелений Курс Вінниці” тощо, й те, що ми робимо в місті, накладається на відповідні документи Європейського Союзу. Сьогодні нам потрібно спільно напрацьовувати міжнародну політику, щоб вона була ще сильнішою та сталішою, а найголовніше, – щоб ми знайшли нових партнерів та були максимально інтегровані у світові процеси», – додав Андрій Очеретний.

Під час семінару представники міських департаментів, які найчастіше комунікують на міжнародному рівні, разом обмінювалися досвідом щодо своєї співпраці та  шукали шляхи для покращення міжнародного співробітництва у контексті потреб Вінницької громади й формували спільну візію розвитку міжнародних відносин нашого міста.

«Під час нашого заходу ми оцінили поточний стан та рівень залученості у процеси міжнародних проєктів, висловлювали пропозиції для покращення взаємодії та залучення міжнародних інвестицій, визначили наші виклики та можливості співробітництва», – розповіла Вікторія Вдовиченко.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin