Доступні багатоповерхівки: у Вінниці продовжують облаштовувати пандуси

У Вінницькій міській територіальній громаді продовжують покращувати доступність житлових багатоповерхівок. Наразі підрядники розпочали встановлення ще трьох пандусів в житловому секторі. Зокрема такі роботи виконують біля третього під’їзду багатоповерхівок на вулиці Марії Литвиненко-Вольгемут, 23, біля будинку на вулиці Павла Корнелюка, 2 та першого під’їзду житлового багатоквартирного будинку на вулиці Лесі Українки, 3, що в селищі Десна.

Як зазначає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький, усі пандуси в житловому секторі міста встановлюють виключно бюджетним коштом в межах продовження реалізації заходів зі створення безбар’єрного простору.

«Маємо покращувати питання інклюзії в нашому місті, зокрема в житловому секторі, виправляючи поступово ситуацію, коли багатоповерхівки зводилися без врахування потреб людей з інвалідністю. Тим більше, що зараз питання інклюзії набуває додаткової актуальності, адже з війни повертаються чимало Захисників з тими чи іншими пораненнями. При надходженні звернень від них – будемо реагувати в першу чергу»,  – каже очільник департаменту.

Загалом з початку року на території ВМТГ встановили вже 10 пандусів біля багатоквартирних житлових будинків за такими адресами:

вул. Пирогова, 112 (1 під’їзд);

пров. Кар’єрний (4 під’їзд);

вул. Замостянська, 9 (2 під’їзд);

вул. Матроса Кішки, 57 (1 під’їзд);

вул. Учительська, 12 (1 під’їзд),

вул. Замостянська, 36 (3 під’їзд);

вул. Д. Бабія, 70 (2 під’їзд);

вул. Д. Білоконя, 20 (1 під’їзд);

просп. Юності, 44 (5 під’їзд).

вул.  Лесі Українки, 5 (5 під’їзд).

Крім того, біля під’їздів багатоповерхівок, де через обмаль місця не можна облаштувати  пандуси, встановили три  підйомники. Зокрема, такі конструкції облаштували біля третього під’їзду багатоповерхівки на вулиці Академіка Янгеля, 58, біля третього під’їзду житлового будинку на вулиці Дачна, 3 та біля другого під’їзду на вул. Хмельницьке шосе, 53.

Якщо мешканці багатоквартирного будинку бажають, щоб біля під’їзду їхнього житлового будинку з’явився пандус, вони можуть звернутися до департаменту житлового господарства. Номер телефону: (0432) 59-51-24. Рішення про облаштування такої конструкції ухвалюватимуть на підставі того, чи проживають у будинку маломобільні групи населення, а також зважаючи на технічні та фінансові можливості.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin