У Вінниці встановили підйомник біля житлового будинку на Хмельницькому шосе, 53

Третій з початку року підйомник встановили біля ще одного багатоквартирного будинку. Цього разу – біля другого під’їзду житлового будинку на вулиці Хмельницьке шосе, 53. Пандус має спростити доступ до помешкань людям з інвалідністю, батькам з дитячими візочками, а також людям старшого віку.

Підіймач встановили коштом міського бюджету на замовлення департаменту житлового господарства та на прохання мешканців з інвалідністю.

Як розповідає заступник директора департаменту житлового господарства міськради Сергій Гречанюк, такі підйомники, які працюють автоматично при натисканні кнопки, облаштовують там, де обмаль місця для облаштування традиційного пандуса.

«Це вже третій підйомник, який ми встановили цьогоріч. Раніше такі облаштували біля третього під’їзду багатоповерхівки на вулиці Академіка Янгеля, 58 та третього під’їзду на вулиці Дачна, 3. Маємо підтримувати та турбуватися про те, щоб мешканцям було зручно та комфортно пересуватися містом, тому продовжуємо реагувати на звернення, які до нас надходять. У такий спосіб вінницькі багатоповерхівки поступово стають комфортнішими для усіх мешканців», – каже Сергій Гречанюк.

Підйомник має кнопки руху, які розташовані з різних боків – так, щоб ними можна було скористатися як для спуску, так і підйому. А заради безпеки мешканців, вихід на підйомник з боку під’їзду прикриває металева хвіртка. Максимальна вантажопідйомність конструкції – 200 кілограмів.

З початку року в житловому секторі міста облаштували також шість традиційних пандусів: біля першого під’їзду на вулиці Матроса Кішки, 57, першого під’їзду багатоповерхівки на вулиці Учительській, 12, третього під’їзду житлового будинку на вулиці Замостянській, 36, другого під’їзду на вулиці Д. Бабія, 70, першого під’їзду на вулиці Д. Білоконя, 20, а також у п’ятому під’їзді на проспекті Юності, 44.

Якщо мешканці будинку бажають, щоб біля їхнього під’їзду з’явився пандус, вони мають звернутися до департаменту житлового господарства. Номер телефону: (0432) 59-51-24. Рішення про облаштування такої конструкції ухвалюватимуть на підставі того, чи проживають у будинку маломобільні групи населення, а також зважаючи на технічні та фінансові можливості.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin