У турецькій Бурсі, місті-побратимі Вінниці, відбувся IV Міжнародний гастрономічний фестиваль. Минулого року Вінниця вперше представила там свою кухню, пригостивши гостей борщем на вишні, пампушками, пиріжками та узваром. Цьогоріч Місто ідей знову запросили до участі. Подільські страви презентували голова ГО «Вінницька асоціація гостинності ХлібСіль» Інна Кривешко, власниця кейтерингової компанії «Щастя Є» Світлана Бавула та шеф-кухарка Тетяна Алексєєва. Головним хітом знову став вишневий борщ, а до меню додали картоплю по-уланівськи та сирник з вишнею і чорнобривцями.
IV Міжнародний гастрономічний фестиваль тривав з 26 по 28 вересня. У перший день, перед офіційним відкриттям події, відбулась традиційна святкова хода учасників, а опісля – приготування «Супу дружби/братерства», в який додавали характерні для кожного міста-побратима Бурси спецію або інгредієнт. Українськими інгредієнтами в цій страві стали коріння хрону і сушений кріп.
Свої локальні страви делегації презентували на сцені, а власні міста і країни – на спеціальних промоційних стендах, які діяли протягом усіх днів фестивалю. Учасники й відвідувачі могли поспілкуватися з делегаціями, дізнатися більше про їхні міста, локальні сувеніри, смаколики і вироби ручної роботи. Тож участь у цій події стала вагомим внеском не тільки в гастрономічну, а загалом у культурну і туристичну промоцію Вінниці на міжнародному майданчику.
«Дуже корисний досвід. Мене надихнула атмосфера співучасті, спільного розуміння, що гастрономія – це не лише їжа, це й ідентичність, культурний код, можливість обʼєднувати», – поділилась враженнями Інна Кривешко.
Джерело – новини ВМР