Часткова компенсація на “зелену” енергію: 25 підприємств вже скористалися підтримкою

3 жовтня виконавчий комітет ухвалив рішення про часткову компенсацію витрат на обладнання для відновлювальної енергетики для шести компаній.

Як зазначила заступниця директора департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Ірина Черната, стимулювання до роботи бізнесу з використанням «зеленої» енергії має велике значення для стійкості громади та безперебійної його роботи зокрема.

Тому, міська влада продовжує підтримувати підприємців у переході на відновлювані джерела енергії.

«Враховуючи запити бізнесу, Порядок часткової компенсації витрат на придбання обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії суб’єктам господарювання за рахунок коштів бюджету Вінницької міської територіальної громади був вдосконалений та розширений, і зараз він охоплює не лише мікро-, малий та середній, а й великий бізнес. За час дії цього фінансового інструменту, ним скористалися вже 25 суб’єктів господарювання. А загалом, з квітня 2023 року до сьогодні загальна пікова потужність СЕС, які встановили понад 70+ вінницьких субʼєктів господарювання у громаді, складає 15,39 МВт. Це позитивні показники і ми сподіваємося, що надалі вони будуть зростати», – сказала Ірина Черната.

Ознайомитися з цим Порядком можна тут.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin