Американська пара Тайлер і Ніккі Чай завітала до Вінниці в межах свого неймовірного супермарафону

У час, коли Україна продовжує героїчну боротьбу за свою свободу та незалежність, підтримка усього світу є важливою. Одним із яскравих проявів такої став благодійний інформаційний забіг, організований американською парою Тайлером і Ніккі Чай. Вони вирушили у надзвичайний супермарафон довжиною 1200 км, щоб не лише висловити свою солідарність з Україною, а й зібрати кошти на допомогу нашим воїнам, переселенцям та дітям, постраждалим від війни. Їхній шлях пролягає українськими містами, і Вінниця стала одним із пунктів цього благодійного маршруту.

Раніше американське подружжя вже побувало в Івано-Франківську, Тернополі та Хмельницькому, а Вінниця стала четвертим великим містом на їхньому шляху. Сьогодні разом із гостями пробіглись містом й представники капеланського батальйону «Маріуполь», і вихованці міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, і студенти Вінницького гуманітарного педагогічного коледжу, і всі небайдужі вінничани та вінничанки.

Як розповів керівник капеланського батальйону «Маріуполь» Геннадій Мохненко, вперше до України Тайлер і Ніккі приїхали на початку року. Вони почули історії солдат, переселенців та дітей і зрозуміли, який важкий час переживає наша держава. Саме тому й вирішили здійснити цей інформаційний забіг. А під час марафону атлети спільно з командою ведуть стріми та прямі трансляції, щоб глядачі по той бік океану дізнались більше про нашу країну та розуміли, що нам необхідна їхня підтримка.

«Ми підтримуємо духовно наше військо і наші спільні друзі познайомили нас із Ніккі та Тайлером. Пів року тому вони завітали до України й полюбили нашу країну. І саме тому вирішили здійснити цей неймовірний забіг. Ми дякуємо їм за підтримку. Вони не політики й не військові, втім вони як атлети вирішили підтримати нашу державу на шляху до Перемоги», – говорить Геннадій Мохненко.

Він зазначив, що маршрут Тайлера і Ніккі простягається від румунського кордону до лінії фронту в Запоріжжі – загалом близько 1200 кілометрів або 750 миль. Вони бігають п’ять марафонських дистанцій щотижня, з вівторка по суботу, а на два дні роблять паузи для відпочинку, пресконференцій, публічних виступів та зустрічей.

«Ми не професійні атлети, ми подолали всього один марафон до того, як здійснити цей благодійний забіг. Проте, хочемо зробити щось неможливе сьогодні на вашу підтримку. Ми тут заради вас і підтримуємо вас у боротьбі за незалежність, свободу та демократію», – говорить Ніккі Чай.

А Тайлер додав: «Ми розуміємо, що не можемо особисто допомогти виграти війну, але хочемо показати, що підтримуємо Україну».

Важливим моментом їхнього забігу є не лише фізична витривалість, а й прагнення донести до людей важливість міжнародної підтримки в ці складні часи.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin