У Вінниці понад 170 вінницьких ліфтів обладнано системою аварійного освітлення

У Вінниці понад 170 вінницьких ліфтів обладнано системою аварійного освітлення. Завдяки цьому кабіна ліфта залишається  освітленою навіть при відключенні електроенергії в будинку. Відтак, якщо на момент відключення в підйомнику перебували пасажири, вони можуть очікувати на приїзд аварійної бригади в освітленому ліфті.

Крім того, як повідомив директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький,  завдяки вжитим заходам вдалося зменшити час очікування приїзду працівників аварійних служб на виклик.

«Наразі, у випадку аварійної зупинки ліфта, середній час очікування фахівців зменшився приблизно вдвічі. Фактично, тепер до допомоги людям, які застрягли в ліфт долучаються не лише працівники аварійної “Вінницяміськліфт”, а також працівники підприємства,  які на той чи інший момент перебувають удома. Якщо виклик надійшов в межах їх району проживання, вони направляються на місце та надають допомогу.  Крім того, щоб покращити ситуацію, працівники бригади аварійно-диспетчерської служби пройшли відповідне навчання і тепер також  виїжджають на відповідні виклики», –  зазначає Віталій Місецький.

До того ж в місті загалом нараховується близько 130 ліфтів,  які, у випадку відключень електроенергії, довезуть пасажирів до найближчого поверху.

«Це переважно ліфти в новобудовах, які були встановлені забудовниками під час зведення будинків. Наразі  вони обслуговуються нашим КП “Вінницяміськліфт”.  Під час відключень електроенергії такі ліфти автоматично довозять пасажирів до найближчого поверху,  щоб вони могли вийти з кабіни, – розповідає Віталій Місецький. – Крім того, така система також облаштована і в шести нових ліфтах, які замінювались в межах капітальних ремонтів протягом останнього року. При наступних капітальних ремонтах така технічна можливість теж буде передбачена».

Також у місті зростає кількість ліфтів, які обладнані системами безпровідної диспетчеризації. Тобто, у випадку аварійної зупинки підйомника, людина може зв’язатися з диспетчером аварійної служби, натиснувши відповідну кнопку в ліфті. Наразі такою системою обладнані понад 820 ліфтів.

В інших випадках, при застряганні в ліфті  потрібно звертатися за номерами: 67-54-40, 61-20-60, 15-60  або на інший номер, який вказаний як телефон аварійної в кабіні ліфта, адже, крім «Вінницяміськліфт», підйомники можуть обслуговувати й інші компанії.

Нагадуємо, якщо ви застрягли в ліфті, не потрібно панікувати та натискати  всі кнопки поспіль. Також не можна стрибати у ліфті чи намагатися самостійно відчинити двері.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin