Підопічні Вінницького терцентру віком 70+ отримали продуктові набори та засоби гігієни від благодійників

2 серпня 35 підопічним Вінницького терцентру департаменту соціальної політики ВМР роздали продуктові набори та найнеобхідніші засоби гігієни. Пакунки отримали одинокі пенсіонери віком 70+, які є одержувачами соціальної послуги «Догляд вдома». Благодійну допомогу організувала релігійна місія «Карітас-Спес-Вінниця».

«Співпраця з організацією “Карітас-Спес-Вінниця” в нас триває вже не один рік. Вони систематично допомагають нашим підопічним продуктами харчування та засобами гігієни. Допомогу отримують найвразливіші категорії: це пенсіонери, яким понад 70 років, вони живуть зазвичай самі, проте їх навідує соціальний робітник Терцентру. Продовжуємо і надалі дбати про наших підопічних і дякуємо місії “Карітас-Спес-Вінниця” та її очільнику Євгену Маркевичу за підтримку», – зазначила директорка Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Галина Бачинська.

У пакунок допомоги цього разу входять макарони, консерви, цукор, кава, чай, а також засоби гігієни: шампунь, зубна паста, туалетний папір.

«У міру можливостей намагаємося час від часу проводити такі акції. Навіть така, здавалося б, невелика допомога є досить суттєвою для малозабезпечених людей похилого віку», – зауважив очільник «Карітас-Спес-Вінниця» Євген Маркевич.

Деякі люди отримують таку допомогу вже не вперше. Наприклад, 86-річний Арсеній Ілліч.

«Для мене особисто така підтримка дуже важлива. По-перше, з віком ми менше проводимо час з суспільством, а це нагода кудись вийти, поспілкуватися, побути в колі людей. А по-друге, звісно, така допомога важлива для певного матеріального забезпечення. Взагалі я живу сам, у мене є два правнуки, але вони за кордоном. Мене навідує соціальний робітник. Понад 50 років я пропрацював хіміком: з 60-х років до 2014. Зараз на пенсії», – розповідає чоловік.

72-річна Галина Василівна прийшла разом з онукою.

«На жаль, значна частина моєї пенсії іде на ліки. Нещодавно я пережила інсульт. Тому допомога мені дуже необхідна», – зізнається жінка.

Дізнатися більше про послугу «Догляд вдома» Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування можна за адресою: вул. Соборна, 50 або за номером телефону: (0432) 67-05-64.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin