Колишні військові США зустрілися з помічниками ветеранів Вінниці: усі подробиці у матеріалі

Сьогодні, 5 липня, до одного з Прозорих офісів соціального спрямування Вінниці завітали експерти зі Сполучених штатів Америки. Це Ді Джей Скелтон та Джордж Чунінг, обидва американські ветерани, які реалізовують програми у сфері допомоги учасникам бойових дій на батьківщині. Задля співпраці та обміну досвідом вони поспілкувалися з помічниками ветеранів Вінниці, ознайомилися з принципами та особливостями їхньої роботи.

«Тиждень тому була організована урядова навчальна поїздка з України до Вашингтону. Темою поїздки була саме ветеранська політика. Ми дивилися, як ця сфера функціонує у Сполучених штатах Америки. Основним меседжем, який вони доносять до нас і до свого суспільства, є повна підтримка ветеранів на всіх рівнях. Найбільшим роботодавцем в Америці для демобілізованих є держава, яка робить усе, щоб ветерани, їхні сім’ї, військові відчували повну захищеність з боку батьківщини, – розповідає керівниця Центрального регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юлія Павлюк. – Тож ми спланували візит гостей, ветеранів зі Сполучених Штатів до України: Ді Джея Скелтона, Джорджа Чунінга та Майка Хілла з організації TAPS. Вони плідно співпрацюють з конгресом, урядом США для надання всебічної підтримки ветеранам та їхнім родинам».

Ді Джей Скелтон та Джордж Чунінг поспілкувалися з помічниками ветеранів Вінниці. Очільник «Сервісного офісу у справах ветеранів» Михайло Кузнецов розповів, як організована робота фахівців із супроводу демобілізованих, з якими питаннями звертаються до них учасники бойових дій, військові, їхні родини. Також експерти США поспілкувалися з Дмитром Чорним – помічником ветерана, який цьогоріч взяв участь в «Іграх Нескорених».

«Вінниця має унікальний досвід допомоги учасникам бойових дій, їхнім сім’ям за принципом “рівний – рівному”. Це проєкт “Помічник ветерана”, який в експериментальному форматі стартував минулого року у декількох областях. Проте наразі саме у нашій громаді помічники ветеранів працюють і роблять це досить успішно. Вінницька міська рада фінансує фахівців із супроводу ветеранів з міського бюджету, адже ми розуміємо: турбота про наших Захисників та Захисниць – це один із наших пріоритетів, і надалі підтримка Захисників тільки зростатиме. Вдячні за можливість зустрітися із закордонними гостями, ветеранами США, щоб поспілкуватися та обмінятися досвідом. Зазначу, що у Вінниці працюють 12 помічників ветеранів, які роблять все можливе, щоб допомогти оборонцям, які повертаються з війни. Сподіваємось на продовження та поглиблення співпраці з іноземними експертами», – зазначила перша заступниця директора департаменту соціальної політики ВМР Наталія Паламарчук.

Своєю чергою, іноземні гості виявили зацікавленість організацією підтримки ветеранів у Вінниці та в Україні. Представники організації TAPS вже відкрили своє представництво у Дніпрі. Сьогодні, зокрема, йшлося про можливість такого проєкту у Вінниці.

«Дуже приємно бачити, як Вінниця ставиться до ветеранів, як їм допомагають, надають всебічну підтримку і, найголовніше, – повагу та шану, на яку ті заслуговують», – зазначив Джордж Чунінг.

Два дні вони експерти з США проведуть у Вінниці. Окрім зустрічі з помічниками ветеранів, вони планують завітати до реабілітаційного госпіталю.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin