Досягнення наших юних спортсменів на чемпіонату світу зі спортивної радіопеленгації: подробиці у матеріалі

З 30 червня по 03 липня троє вихованців Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 у складі збірної команди України успішно виступили на VI чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації серед юнаків 14-16 років. Справжнім тріумфом став виступ юного Олексія Гнатюка, який став чемпіоном світу у забігу на класичній дистанції 144 МГц. Також на рахунку  вінничан срібна та три бронзові нагороди змагань в особистому заліку.

Досягнення юних спортсменів є важливим здобутком для всієї громади, що в свою чергу мотивують інших дітей займатися спортом і досягати високих результатів.

«Вітаю вінничанина, чемпіона світу зі спортивної радіопеленгації серед юнаків 14 років – Олексія Гнатюка. Він став кращим в особистому заліку в забігу на класичній дистанції 144 МГц. Загалом до складу збірної команди України увійшло три вихованці МДЮСШ № 2. Це, власне, Олексій Гнатюк, а також Олександр Богуславський та Марія Кіча. Вони на VI чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації серед юнаків 14-16 років вибороли одну золоту, срібну та три бронзові нагороди в особистому заліку. Пишаємося юними вінничанами і бажаємо нових перемог», – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Підготували спортсменів тренери  Богдан Войцехівський та Сергій Зеленський, який розповів, що наші спортсмени щодня на чемпіонських дистанціях успішно виступали та одержували нагороди. І це, не дивлячись, на складні випробування, які чекали на них на маршрутах.

«Чемпіонат світу проходив у місті Оргіїв, Республіка Молдова. Тут складна місцевість із глибокими ярами, зарослим лісом. До того ж все відбувалося під палючим сонцем. Проте, це не завадило нашим  вихованцям показати достойні результати», – підкреслив Заслужений тренер України, тренер-викладач спортшколи № 2  Сергій Зеленський.

Золотим призером чемпіонату світу у забігу на класичній дистанції 144 МГц став Олексій Гнатюк. Срібну нагороду на спринтерській дистанції 3,5 МГц виборов Олександр Богуславський (категорія Ч14). А бронзові медалі – Олексій Гнатюк (категорія Ч14),  Марія Кіча (категорія Ж14) та Олександр Богуславський (класична дистанція 3,5 МГц).

Також юні вінницькі спортсмени порадували самовідданою боротьбою на всіх трьох дистанціях командного заліку, завоювавши по дві золоті нагороди на кожній.

«Вітаємо призерів та їхніх тренерів Сергія Зеленського, Богдана Войцехівського з успішним виступом на чемпіонаті світу! Пишаємося нашими юними спортсменами, які продемонстрували неймовірну силу духу, наполегливість та майстерність на міжнародній арені. Їхні успіхи – це спільна перемога, яка надихає на нові звершення і стверджує, що наша молодь здатна підкорювати будь-які вершини!» – говорить голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin