Понад 700 талановитих юних музикантів із різних країн на міжнародному мистецькому заході «Фонтан талантів» у Польщі

Нещодавно у мальовничому польському місті Криниця-Здруй відбувся міжнародний мистецький захід «Фонтан талантів». Цьогорічна подія зібрала понад 700 талановитих юних музикантів із різних країн, серед яких були й вихованці Вінницької дитячої музичної школи № 1.

Як розповіла директорка закладу «Вінницька дитяча музична школа № 1» Тетяна Бурдейна-Публіка з 2013 року викладачі та учні школи є постійними учасниками культурно-мистецьких проєктів, які відбуваються у місті Криниця-Здруй.

«Музичні події, організовані Малопольською фундацією “Братерство” спрямовані на обмін культурними надбаннями молоді України та Польщі. У 2014 році наша школа підписала угоду про співпрацю з музичною школою ім. Фредеріка Шопена у Криниця-Здруй. Одна з форм співпраці – це спільні концерти учнів наших шкіл. Після перерви у п’ять років ми знову з неабияким успіхом виступили у Польщі, обмінялись досвідом, а ще отримали величезну кількість позитивних емоцій, які сьогодні надзвичайно потрібні нашим дітям!» – говорить Тетяна Бурдейна-Публіка.

Протягом чотирьох днів юні та дорослі артисти нашого краю, а також талановиті українці, які знайшли тимчасовий прихисток у цьому регіоні Польщі після повномасштабного російського вторгнення в Україну, демонстрували вміння. У межах заходу «Фонтан талантів» вихованці музичної школи № 1 взяли участь у концерті, де інструменталісти та вокалісти показали свої таланти та професіоналізм.

«Наші учні своєю філігранною майстерністю, музичною чуйністю і вмінням запалювати публіку з перших акордів дивували усіх, за що були винагороджені оваціями», – говорить Тетяна Бурдейна-Публіка.

Також вона подякувала організаторам, які не лише надали можливість вінничанам виступити на міжнародній сцені, а й створили хороші умови для їхнього відпочинку. Для хлопців та дівчат також влаштували активний відпочинок. Діти відвідали мотузковий парк «Park Linowy», басейн, гуляли містом та насолоджувались навколишньою красою.

«Участь у мистецькій події стала для наших юних музикантів не лише можливістю показати свої здібності на міжнародній арені, а й чудовою можливістю поспілкуватися з однолітками з інших країн. “Фонтан талантів” залишив незабутні враження в серцях наших вихованців та надихнув їх на нові творчі досягнення», – каже Тетяна Бурдейна-Публіка.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin