У Писарівці відбулись громадські слухання з обговорення проєкту містобудівної документації

Писарівка підійшла впритул до затвердження проєкту містобудівної документації. 24 червня жителі населеного пункту виказали свою підтримку Генерального плану. Його корегування відбулось згідно із нормами чинного законодавства. Відтак проєкт включає план зонування території та звіт про стратегічну екологічну оцінку. При створенні документу фахівці департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради передусім враховували інтереси людей та перспективи розвитку громади.

На початку зустрічі розробники документу подякували жителям Писарівки за активність та небайдужість до територіальної громади. Через структурні та просторові зміни у ній та законодавчі нововведення, процес напрацювання Генплану дещо затягнувся у часі. Перший крок здійснили у 2010 році, коли надали дозвіл на проєктування, далі була адмінреформа із приєднанням до Великої Вінниці, що вимагало переформатування проєкту відповідно до чинних вимог. Фінальну крапку намагалися поставити три роки тому, коли писарівчани схвалили документ на громадських слуханнях, однак необхідність узгодження з черговими нормативними змінами знову відтермінувала цей процес. І ось, нарешті, вийшли на фінішну пряму.

«Цей Генплан відповідає усім вимогам. По-перше, він про людей. У ньому дуже багато передбачено чинним законодавством моментів, які можуть допомогти жителям населеного пункту оформити свої земельні ділянки та житлові будівлі, реалізувати плани із благоустрою територій, відкрити і зареєструвати соціальні, культурні чи комерційні об’єкти. Добре, що сьогодні ми на громадських слуханнях фіналізуємо цей процес, який дозволить нам продовжити активно розвивати наш старостинський округ, нашу Писарівку. Зробити дуже якісні і гарні речі», – зазначив староста Вінницько-Хутірського старостинського округу Владислав Кривешко.

Привітав жителів Писарівки із виходом на завершальний етап схвалення документу і депутат Вінницької міської ради Дмитро Науменко, який свого часу очолював місцеву сільську раду і був біля витоків його напрацювання.

«Це все на користь людей, підвищення якості їхнього життя», – підкреслив він.

А начальник відділу просторового розвитку департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради Юрій Самойленко вкотре наголосив на важливості прийняття Генерального плану та закликав населення активніше вносити свої зауваження та пропозиції.

«Важливо це робити до затвердження документу. До речі, паралельно із напрацюванням Генпланів територій Вінницька міська рада однією з перших в Україні розробляє Комплексний план просторового розвитку ВМТГ і всі зазначені проєктні рішення увійдуть до нього», – зауважив Юрій Самойленко.

Відповідно до вимог законодавства, громадське обговорення проєкту містобудівної документації: «Корегування Генерального плану села Писарівка, плану зонування його території та звіту про стратегічну екологічну оцінку» тривало місяць. Після проходження процедури громадських слухань, він надійде на розгляд серпневої сесії Вінницької міської ради.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin