Встановили тепловий насос, який подає гарячу воду, не спалюючи газ: подробиці

Гарячу воду завдяки альтернативній енергетиці тепер отримують мешканці трьох вінницьких багатоповерхівок. Це стало можливим завдяки реконструкції однієї з котелень на вулиці Пирогова. Тут на додаток до звичайних газових котлів встановили тепловий насос.

Як розповідає директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман, це чергова практика застосування такої технології в житлово-комунальному господарстві міста.
Тепловий насос встановлений на одній з котелень КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго». Обладнання дозволяє подавати гарячу воду, не спалюючи при цьому природний газ.

У такий спосіб Вінниця продовжує рух в напрямі запровадження енергоощадних та енергоефективних технологій, підвищуючи тим самим стійкість та надійність об”єктів критичної інфраструктури.

«Фактично зараз підприємство повністю забезпечує мешканців згаданих будинків гарячою водою завдяки роботі теплового насосу. Газові котли для цих цілей наразі не задіюються. Тепловий насос забирає низькотемпературну енергію з навколишнього середовища і передає її через теплоносій в систему теплопостачання. Але зараз ми говоримо лише про гаряче водопостачання», – каже Роман Фурман.

Встановлений тепловий насос має теплову потужність у 238 кВт. Цього достатньо, щоб забезпечити мешканців згаданих будинків гарячою водою в міжопалювальний період.

Нагадаємо, що Вінниця не лише впроваджує енергоефективні та енергоощадні заходи, а й всіляко готується до різних викликів та сценаріїв в енергетичній сфері. Зокрема, теплопостачальні підприємства міста створили запас матеріалів, які дозволять працювати в режимі надзвичайних ситуацій, а критично важливі об”єкти забезпечили резервними джерелами живлення.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin