Понад 1000 вінницьких будинків мають ОСББ

Більш як тисяча будинків міста – це будинки з ОСББ. Станом на 17 червня у Вінниці зареєстрували 918 об”єднань співвласників. Оскільки одне об”єднання можна створювати на кілька будинків, фактично вже 1 003 вінницькі будинки – це ОСББ.

Так, тисячним багатоквартирним будинком, в якому створено ОСББ, стала багатоповерхівка на вулиці Гонти, 21. Як розповідає його голова правління Андрій Калашніков, поштовхом для створення об”єднання став стан будинку, де нічого не змінювалось роками.

«Активну позицію в процесі створення об”єднання зайняла молодь. Насправді питань, які потребують вирішення, у нас чимало. Наприклад, потрібно врегулювати ситуацію з постачанням електроенергії, зокрема, встановити індивідуальні лічильники її обліку на кожну квартиру, що особливо важливо зараз з урахуванням зміни тарифу. Також потрібно робити заміну будинкової мережі опалення, є й інші питання. Невдовзі плануємо ще раз обговорити їх з мешканцями, а також маємо вирішити, який вид ремонту будемо робити з допомогою міського бюджету», – каже голова правління ОСББ.

Можливість першого безкоштовного ремонту для будинків, в яких створено ОСББ, – є однією з чинних програм міськради. Згідно з нею ОСББ можуть розраховувати на капітальний ремонт одного з конструктивних елементів будинку коштом міського бюджету.

Як зазначає начальник відділу з розвитку ОСББ міськради Ігор Іванов, в Україні для ОСББ доступні як муніципальні, так і державні програми, зокрема, з енергозбереження.

Крім того, наявність ОСББ – це можливість самостійно визначати проведення тих чи інших робіт у будинку, тариф на його утримання, а також – це можливість оформити майнові права на прибудинкову територію та отримувати додатковий дохід від здавання в оренду спільного майна.

Загалом у Вінниці з початку року створили 21 ОСББ у 27 багатоквартирних будинках. З них 11 – новобудови, та 16 – старий житловий фонд.

«Зважаючи на те, що наразі у Вінниці нараховується 2 112 будинків, ще трохи й ми можемо говорити, що ОСББ створені рівно у половині багатоквартирного житлового фонду міста. На сьогодні ОСББ створені у понад 47% багатоквартирних будинках міста. Це один з найвищих показників в Україні», – додає начальник відділу.

Якщо ви бажаєте створити у своєму будинку ОСББ, за відповідними консультаціями можна звернутися до відділу з розвитку ОСББ міськради за номером телефону: (0432) 59-51-81. Або до ГО «Ресурсний центр підтримки ОСББ міста Вінниця» за номером телефону: 067-430-32-26. Консультації надаються безкоштовно.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin