11 червня у Німеччині стартувала Конференція з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference 2024)

Конференція присвячена підтримці відбудови країни після руйнувань, яких зазнала цивільна та критична інфраструктура внаслідок російських терористичних актів. Серед учасників міжнародної події політики, дипломати, а також представники бізнесу, муніципалітетів, громадянського суспільства з різних країн тощо. На конференції нашу громаду представляла делегація на чолі з Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим.

Під час перебування в Німеччині Сергій Моргунов разом з колегами провів низку ділових зустрічей із закордонними учасниками, щоб обговорити подальшу співпрацю Вінниці з європейськими містами в горизонтальній площині.

10 червня, він разом з депутатом Вінницької обласної Ради Владиславом Скальським презентували на конференції U-Nation «Інновації для відновлення України» один з пріоритетних проєктів для громади. Йдеться про реабілітаційно-спортивний комплекс, для будівництва якого Вінниця нині шукає інвесторів. Такий майданчик необхідний передусім для швидкого та якісного відновлення здоров’я наших військових, які повертаються з фронту з численними травмами та пораненнями.

На полях Ukraine Recovery Conference 2024 очільник громади зустрівся зокрема з Президентом Європейського Комітету регіонів Вашко Алвеш Кордейро, а також з головою регіону Бургундія-Франш-Конте та Президентом Комітету CIVEX Європейського Комітету регіонів Патріком Молінозом.

«Подякували за можливість прийому наших дітей у містах Нансі та Діжон, а також обговорили можливість налагодження партнерства з декількома французькими та німецькими регіонами. Крім того, поспілкувалися з очільницею відділу двосторонніх економічних відносин та представницею Федеральної ради з торгових угод Андреа Раубер Саксер. Говорили щодо налагодження співпраці між бізнесом Швейцарії, Вінниці та Вінницької області. Домовилися також про майбутній візит представників бізнесу до нашого міста за підтримки посольства Швейцарії», – розповів Сергій Моргунов.

В межах робочого візиту Сергій Моргунов разом із заступником міського голови Херсона Віталієм Бєлобровим та колегами з Німеччини, Польщі та Італії взяли участь
у дискусійній панелі «Використання міжнародних територіальних партнерств для відновлення та наближення до ЄС». Мова йшла про необхідність розвитку партнерських та побратимських стосунків українських громад з європейськими містами, які можуть бути взаємовигідними та корисними для обох сторін.

«Вінниця давно та активно працює в цьому напрямку. Лише з початку повномасштабного вторгнення у нас з”явилося три такі міста. Це Мюнстер, Карлсруе та Нансі. Для нас, у першу чергу, цікава їхня експертиза – у питаннях модернізації інфраструктури, покращення процесів мобільності, урбаністики та іншого, – зазначив Сергій Моргунов. – Наступного року конференція з відновлення України проходитиме в Італії. Висловив сподівання, що ще більше українських громад – як великих, так і малих міст, зможе знайти європейське місто-партнера. Зокрема в Італії. Це особливо важливо в часи великої війни та нашого майбутнього членства в ЄС».

Власне, конференція була зосереджена на чотирьох різних напрямах: бізнес-вимір, людський вимір, локальний та регіональний вимір, вимір ЄС. Учасники події обговорювали необхідність створення належних умов для того, щоб сприяти поверненню людей, які виїхали за кордон, назад додому. Для цього громади мають подбати про гідні умови праці та проживання.
На Ukraine Recovery Conference 2024 у складі також працювали директорка департаменту відновлення та розвитку ВМР Ольга Ремешевська та голова представництва Вінниці в Брюсселі Марія Леванчук.

Ольга Ремешевська розповіла, що під час дискусійних панелей підіймалося питання підвищення кваліфікації наих спеціалістів на базі європейських підприємств.

“Це необхідний інструмент для того, щоб обмінюватися досвідом та переймати найкращі практики і втілювати їх в життя в Україні. Також обговорювали з європейськими колегами – представниками бізнесу, можливість відкриття філій в українських громадах, які створили б нові робочі місця для українців та суттєво підсилили б економічний потенціал нашої країни. Такі підходи надважливі для нас вже зараз, під час війни, та матимуть велике значення під час відновлення України”, – переконана Ольга Ремешевська.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin