Вінниця знову у скорботі! Проводжаємо останньою земною дорогою мужнього воїна Дениса Бадіка…

З початком повномасштабного російського вторгнення юний офіцер, випускник Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба став на захист Батьківщини. Служив у лавах 16-ї окремої бригади армійської авіації «Броди». Був членом екіпажу Мі-8, який виконував бойові вильоти з ураження ворога та здійснював рейси із провізією, медикаментами, зброєю до оточених оборонців «Азовсталі», евакуйовуючи поранених. 31 березня 2022 року їхній черговий виліт завершився трагічно. На зворотному шляху в гелікоптер поцілила ворожа ракета. Екіпаж не вижив. Денису було лише 21… У нього залишились батьки та молодша сестричка.

Денис Бадіка народився 20 липня 2000 року у Вінниці. Після закінчення ліцею № 13 сімнадцятирічний юнак вступив до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Після навчання у виші проходив службу на посаді льотчика-штурмана в армійській бригаді. І хоча до повномасштабно російського вторгнення військовий вишкіл тривав лише пів року, Денис устиг зарекомендувати себе як відповідального та надзвичайно професійного офіцера. Щойно розпочалась велика війна, юнак без вагань став на захист України.

«Наслідуючи мій приклад, Денис мріяв пов”язати своє життя із військовою авіацією. З дитинства практично марив небом. Для цього готував себе зі шкільної парти. Гарно навчався, улюбленим предметом була англійська мова. А ще зміцнював свої фізичні здібності. – розповідає батько полеглого воїна Михайло Станіславович. – Попри юний вік, Денис навіть не думав пересиджувати в тилу. Він одразу пішов боронити Батьківщину. Нам відомо, що є подання про нагородження сина посмертно орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Але переконані, що усі члени цього екіпажу достойні найвищої відзнаки – Героя України».

Церемонія прощання із Денисом Бадікою розпочнеться сьогодні о 10:00 у церкві за адресою: вул. Гетьмана Мазепи, 14 (живий коридор зустрічатиме воїна від 2-й проїзд Гетьмана Мазепи, 10 – початок о 9:00).

Чин поховання Захисника відбудеться об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin