Допомога для бійців на харківському, донецькому та придністровському напрямках: ще 4 позашляховики

Вінницький міський голова Сергій Моргунов в межах роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу передав для військових чотири нові автомобілі, які в подальшому облаштують під установки ударного та вогневого типу. Позашляховики будуть допомагати бійцям виконувати тактичні завдання на найгарячіших напрямках фронту – харківському та донецькому, а також придністровському.

За словами Сергія Моргунова, оборонці з мобільно-вогневих груп переобладнують позашляховики у «ловців шахедів», завдяки чому можуть активно працювати та збивати ворожі БпЛА, які несуть велику загрозу для об’єктів критичної та цивільної інфраструктури:

«Три позашляховики відправляються на харківський та донецьких напрямки для створення мобільно-вогневих груп та виконання інших бойових завдань, а одна автівка призначена для наших спецпризначенців, які будуть нести службу на придністровському напрямку. Враховуючи напружену ситуацію, ми підтримаємо наших оборонців, щоб вони могли там якісно виконувати свою роботу, – розповідає Сергій Моргунов. – Загалом ми передали 25 автомобілів. Це вже друга партія. Зараз оголошені тендерні закупівлі на придбання десяти позашляховиків, очікуємо переможця тендеру та будемо передавати їх військовим. Триває також передача ФПВ-дронів, Мавіків 3Т, тепловізорів тощо. Такого обладнання наша громада придбала на майже 500 млн грн і поступово ми передаємо техніку нашим Захисникам та Захисницям».

Загалом з початку повномасштабного вторгнення Вінницька громада регулярно підтримує 35 військових частин. Окрім автівок для мобільно-вогневих груп, міська влада також допомагає військовим спецобладнанням, яке допомагає ефективно нищити ворога у небі – тепловізорами, прожекторами та безшумними зарядними пристроями.

«Всі підрозділи, яким ми передаємо техніку, працюють на різних напрямках фронту. Не можна сказати, що харківський напрямок гарячіший за донецький чи запорізький. Лінія фронту розтягнута і всюди російський ворог шукає слабкі місця, вони намагаються штурмувати позиції, як це відбувалося минулого тижня на Харківщині. Тому ми допомагаємо і будемо продовжувати допомагати підрозділам, які базуються на території Вінниці та Вінницької області і воюють на вищезазначених напрямках, а також іншим підрозділам, які перебувають по всій довжині лінії фронту», – додав Сергій Моргунов.

Один з військовослужбовців, який отримував ключі від авто, зазначив, що це дуже своєчасна допомога для побратимів.

«На ці позашляховики ми встановимо озброєння і ми будемо збивати шахеди. Нам таких машин не вистачає. Автівки на фронті – це розхідний матеріал, але краще, щоб саме машини були розхідним матеріалом, а не людські життя», – сказав оборонець.

Депутатка Вінницької міської ради та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Антоніна Іващук додала, що злагоджена робота дає можливість оперативно закривати потреби Захисників та Захисниць, які регулярно оновлюються.

«Надзвичайно приємно бути причетною до такої хорошої події. Вінницька міська рада щоденно спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом передає нашим військовим автомобілі, прилади нічного бачення та інше обладнання. Ми повинні все робити на місцях, щоб наші Захисники та Захисниці могли нас обороняти та були забезпечені всім необхідним. Ми не будемо зупинятися і в подальшому продовжуватимемо працювати на наближення Перемоги», – розповіла Антоніна Іващук.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin