В червні у Вінниці стартує новий проєкт «Майстерня міських екскурсій»

У червні у Вінниці розпочнеться новий проєкт «Майстерня міських екскурсій», присвячений ювілейному Року Коцюбинського. До участі запрошуються вінницькі музейники, гіди, культурні менеджери та студенти гуманітарних спеціальностей.

Майстерню організовують департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради спільно з департаментом культури і Вінницьким літературно-меморіальним музеєм Михайла Коцюбинського. Мета – створити нові різноформатні туристичні продукти довкола постаті Михайла Коцюбинського, який народився і провів значну частину життя саме у Вінниці. Це екскурсії різних форматів (оглядова, костюмована, театралізована, гастрономічна, для дітей), квести, інтерактивні виставки та інші заходи.

Загалом проєкт розрахований на чотири місяці.

3-7 червня на зареєстрованих учасників чекає тиждень інтенсиву, щоб поглибити знання про життєвий шлях, творчість та роль Михайла Коцюбинського у формуванні модерної української культури, а також навчитися працювати з різноманіттям джерел, пов’язаних з Коцюбинським.

На цьому етапі лекції читатимуть українські коцюбинськознавці Ростислав Семків, Ростислав Чопик, Вікторія Ткаченко, Оксана Пойда, мистецтвознавиця Діана Клочко, історикиня Тетяна Кароєва, дослідниця винної культури України Анна-Євгенія Янченко, фахівчиня з історії кримських татар Гульнара Абдулаєва, а також директорка Вінницького літературно-меморіального музею Коцюбинського Лариса Кравченко і заступниця директора з наукової роботи Марія Суржикова.

Другий етап майстерні – це розробка нових екскурсійних, освітніх та творчих продуктів, що триватиме протягом липня-серпня. Для цього між учасниками розподілять теми і закріплять менторів, які надаватимуть їм консультаційну підтримку.

А у вересні відбудеться презентація нових екскурсій і заходів в рамках відзначення 160-річного ювілею видатного вінничанина.

Участь у майстерні міських екскурсій є безкоштовною, але кількість місць обмежена. Подати заявку (включно з мотивацією) можна за посиланням:

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin