В День Героїв Небесної Сотні у Вінниці вшанували пам’ять загиблих на Майдані

Сьогодні, 20 лютого, в Україні відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Вінничани вшанували пам’ять загиблих Героїв на Майдані Небесної Сотні серед яких є й наші земляки – Максим Шимко, Валерій Брезденюк, Леонід Полянський. За участі родичів, військових та представників міської та обласної влади відбулась церемонія покладання квітів до скульптурної композиції «Дерево Свободи».

Схиливши голови у хвилині мовчання, усі присутні вшанували пам’ять Героїв. Після чого покладали квіти до Пам’ятного знаку Небесній Сотні та Героям АТО.

Події Майдану засвідчили, що українці – це нація нескорених та вільних людей. Сьогодні в умовах російсько-української війни наш народ об’єднався та демонструє усьому світу згуртованість, хоробрість та споконвічне прагнення українців до волі.

Революція Гідності має великий вплив на українське суспільство і на майбутнє Української держави.

Довідка

З 18 по 20 лютого 2014 року на Майдані загинуло найбільша кількість людей – 78, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 майданівців. Усі вони увійшли до меморіалу Небесної Сотні борців за українську незалежність.

105 Героям Небесної Сотні посмертно надано звання Герой України.

День Героїв Небесної Сотні щороку відзначається в Україні 20 лютого згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року.

17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію Гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin